Πηγή Δεβετζή: «Ο Μίλτος Τεντόγλου μου θυμίζει εμένα»

Με αφορμή τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώνονται απόψε το βράδυ, η Πηγή Δεβετζή θυμήθηκε τη δική της συμμετοχή το 2004 στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, ενώ έκανε και το δικό της σχόλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου.

«Θυμάμαι ότι είχα αγωνιστεί με επιφυλάξεις γιατί είχα πάθει τενοντίτιδα στο γόνατο. Έναν μήνα πριν από τους αγώνες έκλαιγα, έλεγα ότι δεν θα καταφέρω να συμμετάσχω. Δεν έκανα προπονήσεις, όπως μου είχε υποδείξει ο γιατρός μου. Είχα μπει μαγκωμένη λοιπόν στους αγώνες. Για μένα είναι κατόρθωμα που κατάφερα να πετύχω ένα τέτοιο άλμα και να πάρω εκείνη τη θέση. Με θεωρώ ηρωίδα και τυχερή που πήρα μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που έγιναν στη χώρα μου και είχα 80.000 κόσμο να ζητωκραυγάζουν για μένα. Ήταν ανεπανάληπτες στιγμές. Το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα ήταν η καλύτερη και πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου. Μάλιστα, το άλμα που έκανα στους προκριματικούς στα 15,32 μέτρα παραμένει η 5η καλύτερη επίδοση στον κόσμο μέχρι σήμερα», είπε η Πηγή Δεβετζή στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε τι σκεφτόταν πριν από εκείνο το άλμα που της χάρισε το μετάλλιο ενώ αναφέρθηκε και στον χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου. «Μόνο να πατήσω έγκυρο. Τίποτα άλλο δεν είχα στο μυαλό μου. Πως κάνει τώρα ο Μίλτος Τεντόγλου, που βάζει στο μυαλό του να πατήσει έγκυρο και το ελέγχει; Έτσι ήμουν κι εγώ. Παρεμπιπτόντως, θεωρώ ότι ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο καλύτερος αθλητής στην ιστορία του στίβου μέχρι στιγμής και έτσι όπως τον βλέπω να αγωνίζεται μου θυμίζει εμένα» είπε. 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164