Site icon TLIFE

Πλήθος επωνύμων στην επίσημη πρεμιέρα του «Μάκμπεθ» στο Εθνικό Θέατρο! [pics]

Με επώνυμες παρουσίες πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης στο Εθνικό Θέατρο. Με πρωταγωνιστές καταξιωμένους ηθοποιούς και μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, η παράσταση απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Οι Βασίλης Καραμπούλας, Μαρία Κίτσου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αναστάσης Λαουλάκoς, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μπένος, Γιώργος Μπινιάρης, Ράνια Οικονομίδου, Τζέο Πακίτσας, Ορέστης Τζιόβας και Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη σκηνή και καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος επωνύμων που έδωσαν το «παρών» στη βραδιά.

Ανάμεσά τους ήταν ο Σάκης Ρουβάς, η Σμαράγδα Καρύδη, η Εβελίνα Παπούλια, ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Άλκης Κούρκουλος, η Καρυοαφυλλιά Καραμπέτη, η Κατερίνα Λέχου, ο Αιμίλιος Χειλάκης με την Αθηνά Μαξίμου, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης με τις κόρες του, η Ρένια Λουιζίδου, η Εύα Νάθενα με τον σύζυγό της Κώστα Λαμπρόπουλο, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με την σύζυγό του Λίνα Πρίντζου, η Άννα Βαγενά, η Λυδία Κονιόρδου, η Μιμή Ντενίση, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με την Έφη Μουρίκη και πολλοί ακόμη.

Γιώργος Καπουτζίδης, Κατερίνα Λέχου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σμαράγδα Καρύδη

Εύα Νάθενα, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος,, Διονύσης Φωτόπουλος, Λίνα Πρίντζου

Ενώ και από τον πολιτικό χώρο είδαμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κώστας Σημίτης με την σύζυγό του Δάφνη και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σμαράγδα Καρύδη, Γιάννης Στάνκογλου, Ζέτα Μακρυπούλια

Μίνως Μάτσας, Χριστίνα Πολίτη, Όλγα Κεφαλογιάννη

Λίγα λόγια για την παράσταση.

Ο «Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ είναι ένα «παραμύθι» για τη βία, για την ηδονή, για την εξουσία, για την τρέλα και κυρίως για τη μήτρα που τα γεννά, και ήρθε στο Εθνικό Θέατρο σε μία μεγάλη συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Γραμμένο σε μια περίοδο πολιτικής και ηθικής κρίσης αποτυπώνει τη μεγάλη τραγωδία του ανθρώπου να διακρίνει το καλό από το κακό, την επιθυμία από τον φόβο, το φως από το σκοτάδι. Το κυνήγι της εξουσίας, η ανασφάλεια και ο φόβος, μήπως αυτή χαθεί, οδηγούν στα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Ο Μακμπέθ είναι στρατηγός στον στρατό του Σκώτου βασιλιά Ντάνκαν. Επιστρέφει νικητής και διψασμένος για εξουσία. Υποκινείται από τη σύζυγό του αλλά και από το Πεπρωμένο του. Τρεις μάγισσες του έχουν δώσει το στίγμα της μοίρας του: είναι γραπτό του να γίνει βασιλιάς. Η δίχως όριο φιλοδοξία του τον οδηγεί στα πιο αποτρόπαια εγκλήματα. Ο ένας φόνος οδηγεί σε έναν επόμενο. Η πτώση θα είναι το ίδιο ηχηρή.

Συντελεστές της παράστασης: Νίκος Χατζόπουλος (μετάφραση), Δημήτρης Λιγνάδης (σκηνοθεσία), Εύα Νάθενα (σκηνικά, κοστούμια), Μίνως Μάτσας (μουσική και σχεδιασμός ήχου), Χριστίνα Θανάσουλα (φωτισμοί), Θανάσης Ακοκκαλίδης (κίνηση).

Παίζουν: Βασίλης Καραμπούλας, Μαρία Κίτσου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αναστάσης Λαουλάκoς, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μπένος, Γιώργος Μπινιάρης, Ράνια Οικονομίδου, Τζέο Πακίτσας, Ορέστης Τζιόβας και Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.

Δες φωτογραφίες:

Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Κατερίνα Λέχου

Μιμή Ντενίση, Σάκης Ρουβάς

Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Λυδία Κονιόρδου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Παύλος Κοτσώνης, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Σμαράγδα Καρύδη, Γιώργος Καπουτζίδης

Ζέτα Μακρυπούλια, Γιώργος Καπουτζίδης

Μιλένα Αποστολάκη, Όλγα Κεφαλογιάννη

Άλκης Κούρκουλος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ζέτα Μακρυπούλια

Σάκης Ρουβάς, Εύα Νάθενα

Μαρία Κίτσου, Ζέτα Μακρυπούλια

Αικατερίνη Σακκαλαροπούλου, Λίνα Μενδώνη

Κατερίνα Λέχου, Λίνα Πρίντζου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Άννα Βαγενά με την κόρη της Γιασεμή

Ελισάβετ Μουτάφη με τον σύζυγό της Μάνο Νιφλή

Χαρούλα Αλεξίου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Ρένια Λουιζίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης με τις κόρες του

Έλενα Ακρίτα, Γιώργος Κυρίτσης

Κώστας Σημίτης με την σύζυγό του Δάφνη

Εύα Νάθενα, Κώστας Λαμπρόπουλος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Σωτήρης Πολύζος, Μιμή Ντενίση

Εβελίνα Παπούλια, Διονύσης Φωτόπουλος, Εύα Νάθενα

Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη, Αιμίλιος Χειλάκης, Πάνος Σταθακόπουλος

.Ναταλία Τσαλίκη, Βάλια Κυριαζή, Γιάννης Μώραλης, Γιάννης Μπέζος

Άννα Νταλάρα, Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιώργος Νταλάρας

Θεοφανία Παπαθωμά, Διονύσης Φωτόπουλος, Μιμή Ντενίση, Βίκυ Βολιώτη

Τατιάνα Λύγαρη με το σύζυγό της Γιάννη Μάνο

Γιώργος Μιχαλακόπουλος με τη σύζυγό του

Φωτογραφίες: ndp

© 2024 tlife.gr