Η κατάργηση της βάσης του 10 δεν κάλυψε το κενό θέσεων που υπήρχε σε διάφορα τμήματα ΤΕΙ. Αντιθέτως, έκανε το πρόβλημα να φαίνεται εντονότερο.
” Και πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν” δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στο ΜΕGΑ, στην οποία και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα επαναφοράς της βάσης του δέκα. ”Τοπική κοινωνία με λίγους φοιτητές δεν συντηρείται. Προχωράμε σε πολύ μεγάλες αλλαγές στην εκπαίδευση. Νέο μοντέλο διοίκησης με δυνάμεις της κοινωνίας και της επιστήμης, νέο πρόγραμμα σπουδών για να μην είναι τα ΑΕΙ εξεταστικά κέντρα, αλλαγές για την αυτοτέλεια των ΑΕΙ, αλλαγές για τη διεθνοποίησή τους και αλλαγές για την αξιολόγηση, που θα είναι προϋπόθεση για τη χρηματοδότησή τους. Ολα οδηγούν σε “Καλλικράτη” στην Παιδεία” δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περίπου 50 τμήματα ΤΕΙ κινδυνεύουν με συγχώνευση, αλλαγή επιστημονικού αντικειμένου ή ακόμα και με κλείσιμο. Μεταξύ των Τμημάτων που τα ερχόμενα χρόνια θα αλλάξουν τρόπο λειτουργίας είναι και πανεπιστημιακά, καθώς τρεις ξενόγλωσσες φιλολογίες της χώρας (Ιταλική, Ισπανική, Γαλλική) είχαν εφέτος κενές θέσεις ή εισακτέους με βαθμολογία λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 5. Για τις περιπτώσεις αυτές μελετάται η λύση των συγχωνεύσεων και η δημιουργία π.χ. Τμήματος Λατινογενών Σπουδών.
Η εφημερίδα το ”ΒΗΜΑ” δημοσίευσε έναν κατάλογο με τα τμήματα που κινδυνεύουν περισσότερο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ