Εδώ και πεντέμισι χρόνια, ο Τζούλιαν Ασάνζ ζει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, στο Λονδίνο, δεν μπορεί να ξεμυτίσει γιατί θα συλληφθεί και θα απελαθεί στη Σουηδία όπου αντιμετωπίζει κατηγορία για βιασμό. Την περασμένη Δευτέρα, οι φωτογράφοι, που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι έξω από την πρεσβεία, συνέλαβαν με τον φακό τους μια κυρία να καταφθάνει για επίσκεψη: την Πάμελα Άντερσον (Pamela Anderson).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μια μέρα αργότερα, η σταρ του Χόλιγουντ, στο πρόγραμμα της Victoria Derbyshire στο BBC, μίλησε για την επίσκεψη που έκανε στον Ασάνζ.
«Προτιμώ να είμαι φίλη του Τζούλιαν, παρά του οποιουδήποτε άλλου» είπε η Πάμελα. «Πιστεύω ότι είναι τόσο γεμάτος με πληροφορίες, έχει μια απίστευτη ματιά (στα πράγματα) και είναι μια ευφυΐα και προσπαθεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα και νομίζω ότι ο τελικός στόχος είναι να σταματήσουμε αυτούς τους άχρηστους πολέμους» είπε.
Σύμφωνα με την The Sydney Morning Herald η Πάμελα Άντερσον, αναφερόμενη στην επίσκεψη, αφηγήθηκε ότι «μιλάμε για τα πάντα, πάντα βεβαιώνομαι ότι είναι εντάξει, βεβαιώνομαι ότι ασκείται, και σιγουρεύομαι ότι τρώει καλά».
Αν και, πέρυσι, αποσύρθηκε η κατηγορία για βιασμό, παραμένει το ενδεχόμενο απέλασής του στις ΗΠΑ, λόγω των WikiLeaks. «Νομίζω ότι είναι περίεργο να είσαι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια επειδή έχεις αληθινές πληροφορίες, και να χαρακτηρίζεσαι ριζοσπάστης επειδή αποκαλύπτεις αλήθειες και μόνο αλήθειες» τόνισε η Πάμελα.
Σχετικά με την κατηγορία για βιασμό, η Πάμελα πιστεύει ότι ήταν στημένο. «Ο καλύτερος τρόπος να δυσφημήσεις κάποιον είναι να το πεις βιαστή, παιδόφιλο, πώς θα το ξεπεράσεις αυτό, ακόμα κι αν δεν είναι αλήθεια;» αναρωτήθηκε. «Άρα, πιστεύω ότι ήταν στημένο, δεν ήταν κάτι που ήταν αλήθεια. Ήταν μια ιδέα για να τον δυσφημήσουν και να τον απελάσουν στις ΗΠΑ» συνέχισε. Γιατί αν ο Ασάντζ παρουσιαζόταν στο δικαστήριο στη Σουηδία, ακόμη και αν αθωωνόταν το επόμενο βήμα θα ήταν η απέλαση του στις ΗΠΑ, την οποία η Ουάσινγκτον είχε ήδη ζητήσει.
Αναγκαστικά – το θέμα σήκωνε – η κουβέντα πήγε στον φεμινισμό: «Είναι πολύπλοκο, είναι σπουδαίο, προφανώς ο φεμινισμός, τα τελευταία πενήντα χρόνια, μας έδωσε τόση ελευθερία και τόσα άλλα σπουδαία. Αλλά νομίζω ότι σ’ ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σε χώρες τόσο προοδευτικές όσο η Σουηδία, σπάει ένα προφυλακτικό κι αυτό είναι ένα είδος σεξουαλικής κακοποίησης – νομίζω ότι αυτό πάει πολύ μακριά» κατέληξε η Πάμελα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΑΜΠΕ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ