Site icon TLIFE

Πόση δύναμη κρύβει αυτό το #teleftaiotsigaro

Τα ερεθίσματα, για να κάνουμε πράγματα στη ζωή μας, έρχονται πολλές φορές αναπάντεχα. Από ανθρώπους που μπορεί να μην γνωρίζουμε προσωπικά ή από καταστάσεις στις οποίες δεν εμπλεκόμαστε άμεσα. Ίσως για αυτό και η δύναμη των social media είναι πλέον μετρήσιμη πέρα από την ψυχαγωγία. Ο τρόπος που επιδρούν πάνω μας οι επιλογές και οι ενέργειες των αγαπημένων μας celebrities ή instagram influencers δείχνει αυτή την δύναμη. Η βόλτα στην πόλη για να δεις “τι παίζει” έχει αντικατασταθεί, σε πολλές περιπτώσεις, με το “σκρολάρισμα” στο instagram.

Αυτή την περίοδο, λοιπόν, στην Αθήνα παίζει κάτι πολύ “ξεσηκωτικό” που σταδιακά έχει κατακλύσει τους λογαριασμούς των ανθρώπων που ακολουθώ και που ακολουθείς κι εσύ. Σίγουρα έχεις δει σε κάποιον από τους φίλους σου στο instagram το #teleftaiotsigaro. Μου φάνηκε αδύνατο να το προσπεράσω απλά. Με προβλημάτισε και με έκανε να σκεφτώ πόση δύναμη κρύβει μια τέτοια απόφαση στη ζωή ενός καπνιστή.

Πώς είναι να σταματάς κάτι τόσο εθιστικό αλλά ταυτόχρονα κακό για την υγεία σου; Πόσο ωραίος θα ήταν ένας εργασιακός χώρος χωρίς την ενόχληση από την μυρωδιά ενός συναδέλφου καπνιστή; Πόση χαρά θα έφερνε η απαλλαγή από την “τσιγαρίλα” στα ρούχα σου μετά από μία έξοδο;

Το πρώτο post που εντόπισα με το #teleftaiotsigaro ήταν το παρακάτω, του Νικόλα Μάστορα. Ίσως γιατί τυχαίνει να τον ξέρω προσωπικά. Ίσως γιατί απλά με τις φωτογραφίες του πάντα καταφέρνει να με κάνει να σταθώ στον λογαριασμό του. Δεν είναι τυχαίο που η φήμη του έχει φτάσει μέχρι την Αμερική. Ίσως όμως αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτή τη φορά να ήταν η “εξομολόγησή” του και το μήνυμα που στέλνει.

Δέκα χρόνια πριν, το 2008, ο Νικόλας αποφάσισε να κόψει το κάπνισμα. Ήταν στην αρχή μια προσωπική πρόκληση για να δει αν μπορεί να τα καταφέρει ή όχι. Τα κατάφερε! Πήρε μία απόφαση που χρειαζόταν δύναμη και που στην συνέχεια -τη δύναμη αυτή- την πολλαπλασίασε. Πλέον, νιώθει ικανός να κερδίσει οποιαδήποτε πρόκληση βρεθεί στο δρόμο του. Προτρέπει, μάλιστα, τους διαδικτυακούς του φίλους να ανέβουν κάθε βουνό που βλέπουν να υψώνεται μπροστά τους! Μια απόφαση χρειάζεται. Σαν αυτή που παίρνεις όταν κάνεις το #teleftaiotsigaro.

Πολλές φορές αυτή η απόφαση είναι ικανή να σου αλλάξει ολόκληρη τη ζωή αλλά και τη ζωή των γύρω σου. To επιβεβαιώνουν αυτό οι εκμυστηρεύσεις κι άλλων instagrammer που μιλούν για το πόσο όμορφα νιώθουν έχοντας κάνει το #teleftaiotsigaro.

Η… αληθινή ζωή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, του Κωνσταντίνου Αργυρού, της Ελενης Φουρείρα, του Γιώργου Μαυρίδη, της Ελιάνας Χρυσικοπούλου ξεκίνσε μετά το #teleftaiotsigaro. Ο καθένας πήρε αυτή την απόφαση για τον δικό του λόγο. Όλοι τους είχαν όμως τον ίδιο παρανομαστή: μια καλύτερη καθημερινότητα!

Πριν προλάβω να σκεφτώ άρθρα του στιλ “5 celebrities που εξομολογούνται γιατί έκαναν το #teleutaiotsigaro”” παρατήρησα ότι οι αναρτήσεις με το motivational hashtag δεν έχουν σταματημό…

Εσύ; Είσαι έτοιμη να κάνεις το #teleftaiotsigaro;

© 2024 tlife.gr