Μπορεί οι καταναλωτές να πληρώνουν το κάτι παραπάνω προκειμένου να αγοράσουν βιολογικό κρέας, όμως τελικά ούτε αυτό το κρέας είναι απαλλαγμένο από βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.
Αμερικάνοι μελετητές του πανεπιστημίου της Αιόβα, μελέτησαν ποικιλία χοιρινών προϊόντων, βιολογικών και μη, από πολλά και διαφορετικά καταστήματα πώλησης, και κατέληξαν ότι ένα από τα πιο επικίνδυνα και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβιο, το MRSA (στέλεχος του σταφυλόκοκκου), βρίσκεται εξίσου τόσο στο συμβατό όσο και στο βιολογικό χοιρινό κρέας, το οποίο προέρχεται από ζώα που έχουν μεγαλώσει χωρίς αντιβιοτικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ