Αν σου αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεσαι ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.
Εάν μαγειρεύεις το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχεις αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ