Λατρεύεις τη γιαπωνέζικη κουζίνα; Έχεις γίνει άσσος και τρως με ξυλάκια σαν κανονική Γκέισα. Πρέπει όμως να προσέχεις μην το παρακάνεις με το απολαυστικό σούσι γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα διαιτολόγων.
Σούσι με μέτρο, τουλάχιστον για όσους έχουν πρόβλημα με το θυρεοειδή τους συστήνει νέα έρευνα του Οργανισμού Διαιτολόγων της Αυστραλίας. Ο λόγος είναι πως το ωμό ψάρι, αλλά και τα φύκια είναι πλούσια σε ιώδιο, το οποίο επηρεάζει την υγεία όσων πάσχουν από θυρεοειδή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα μόλις κομματάκι σούσι περιέχει 92 μικρογραμμάρια ιώδιο, ενώ ο ανθρώπινος οργανισμός πρέπει να προσλαμβάνει το πολύ 150 σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για αυτό η συνηστώμενη ποσότητα για άτομα με θυρεοειδή, αλλά και εγκύους και παιδιά δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ένα ρολάκι την ημέρα.
πηγή: Εσπρέσο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ