Πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής καταγγέλλει τον προπονητή της: «Ανέβηκε πάνω μου και έπιανε τα γενετικά μου όργανα»

Μήνυση για απόπειρα βιασμού κατέθεσε εναντίον του προπονητή της,  πρώην πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής η οποία, μάλιστα, καταγγέλλει ότι ο εφιάλτης της από συγκεκριμένο άνθρωπο διήρκησε περίπου έξι χρόνια.

Τα όσα συγκλονιστικά κι ανατριχιαστικά περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες Τετάρτη (24.7.2024) η 26χρονη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής στο Αστυνομικό Τμήμα του Παλαιού Φαλήρου, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr. Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής καταγγέλλει ομοσπονδιακό προπονητή για απόπειρα βιασμού, αλλά και για τα αδικήματα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 26χρονη στην μήνυση της κατηγορεί τον προπονητή για σεξουαλικές επιθέσεις που δέχτηκε το 2017 το 2018 αλλά και το 2014 όταν ήταν σε ηλικία μόλις 14 ετών. Τα όσα περιγράφει η αθλήτρια, που έχει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο, αποτελούν γροθιά στο στομάχι.

Η κοπέλα στα χρόνια της εφηβείας βίωσε ένα πρωτόγνωρό εφιάλτη, που δεν θα εύχονταν ακόμα και στον μεγαλύτερο εχθρό της. «Το χειρότερο για μένα συνέβη τον Ιούνιο του 2017 όταν στο τέλος μιας προπόνησης με πήγε στα αποδυτήρια της ρυθμικής δίπλα από την αίθουσα της ενόργανης (με πήγαινε σχεδόν καθημερινά εκεί με τη δικαιολογία ότι είχε ζυγαριά και με έγδυνε και με έπιανε παντού στο σώμα μου για να δει αν είχα παχύνει), εκείνη την ημέρα λοιπόν αφού είχαν φύγει όλοι από το γυμναστήριο με πήγε δίπλα, μου έβγαλε το αθλητικό μου μπουστάκι, με ξεγύμνωσε από τη μέση και πάνω. Mε ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι του μασάζ που είχε εκεί, ανέβηκε πάνω μου, άρχισε να με φιλάει στο στήθος και στο λαιμό μου, ενώ με το χέρι του έπιανε τα γεννητικά μου όργανα», αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες στη μηνυτήρια αναφορά της η αθλήτρια.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Εγώ πάγωσα, σα να ήμουν νεκρή, δε μιλούσα και κυριολεκτικά παρέλυσα. Μετά από λίγο με ρώτησε αν ένιωθα κάτι με αυτό που έκανε και εγώ κατάφερα να βρω τη φωνή μου και να του πω απλώς “όχι”, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσα να βάζω δύναμη στα πόδια μου για να παραμείνουν όσο πιο κλειστά γίνεται. Τότε εκείνος ξαναλέει “δεν μπορεί κάτι θα αισθάνεσαι” και του απαντάω ξανά “όχι τίποτα”.

Τότε έφυγε από πάνω μου, μου είπε να ντυθώ, φύγαμε από τα αποδυτήρια και με γύρισε στο σπίτι μου. Όταν είχα αναφέρει το συγκεκριμένο περιστατικό στη ψυχολόγο μου, μου είπε πως η στάση που είχα εκείνη τη στιγμή, δηλαδή που δε μιλούσα, δεν κουνιόμουν… σε περίπτωση που αντιδρούσα με οποιοδήποτε τρόπο ίσως τον εκνεύριζα με απρόβλεπτες συνέπειες για τη σωματική μου ακεραιότητα. Εγώ της είπα ότι δεν αντέδρασα έτσι σκόπιμα, απλώς ήταν σα να ήμουν νεκρή, δεν ένιωθα τίποτα…. ».

«Δεν θα υπάρξει άλλος άνδρα στη ζωή σου»

Στη συνέχεια της μήνυσης της που αποκαλύπτει το newsit.gr η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής αναφέρεται και σε άλλο ένα περιστατικό που συνέβη έξι μήνες αργότερα: «Το Δεκέμβριο του έτους 2017 ήμαστε στην Ουκρανία για προπόνηση (εγώ ήμουν εκεί κοντά μήνα και μετά ήρθε ο …. και το πρώτο βράδυ που ήρθε μου είπε να πάω στο δωμάτιο για να τον ενημερώσω για τις προπονήσεις και εκείνος με έγδυσε εντελώς από πάνω και από κάτω ήμουν μόνο με το εσώρουχο και άρχισε να με χαϊδεύει και να με πιάνει παντού δήθεν για να δει αν είχα πάρει κιλά, στην πραγματικότητα με χάιδευε στο στήθος, στους γλουτούς και γύρω από το γεννητικό μου όργανο.

Όταν κατάλαβε ότι δυσανασχετούσα ξεφυσώντας, σταμάτησε να με ακουμπάει και να με χαϊδεύει, μου λέει “έχεις παχύνει πολύ, χάλια έχεις γίνει, πώς είσαι έτσι; Ντύσου, σήκω και φύγε και θα τα πούμε αύριο στην προπόνηση”. Λίγες μέρες μετά επιστρέψαμε στην Ελλάδα και δεν ξανακάναμε προπόνηση μαζί ποτέ γιατί τον είχαν διώξει από την ομοσπονδία».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής που – όπως καταγγέλλεται από την αθλήτρια – είχε μετατρέψει τη ζωή της σε κόλαση, μόλις εκείνη ενηλικιώθηκε της ζητούσε επίμονα να προχωρήσουν τη «σχέση» τους. Παρότι δέχονταν συνεχώς την άρνηση της κοπέλας αυτός εξακολουθούσε να την πιέζει.

«Εκείνος μου έλεγε συνέχεια ότι δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει άλλος άντρας στη ζωή μου πέρα από αυτόν και τώρα που ενηλικιώθηκα είναι καιρός να προχωρήσουμε τη “σχέση” μας (γιατί όταν ήμουν ακόμα ανήλικη μου έλεγε συχνά ότι όταν θα κλείσω τα 18 θα πρέπει να κάνουμε σεξ και εγώ του έλεγα όχι) εγώ του απαντούσα: “όχι δε θα κάνω τίποτα μαζί σας, εσείς είστε ο προπονητής μου, τίποτα άλλο” κι εκείνος επέμενε ότι εκτός από προπονητής, ότι είναι και άντρας μου και ο γκόμενός μου και εγώ ξαναέλεγα όχι», περιγράφει σύμφωνα με πληροφορίες στη μήνυση της η 26χρονη σήμερα αθλήτρια.

«Με ρωτούσε αν ένιωθα κάτι ηδονικό»

Η όμορφη κοπέλα, που τελικά βρήκε τη δύναμη κι αποφάσισε να κινηθεί νομικά, έτσι ώστε ο άνθρωπος που καταγγέλλει ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει, στη μήνυση της τονίζει ότι οι «επιθέσεις», που δέχτηκε από το άνθρωπο ο οποίος είχε αναλάβει να την οδηγήσει στην κορυφή της ενόργανης γυμναστικής, δεν είχαν τελειωμό.

«Η σεξουαλική παρενόχληση δε σταμάτησε, προσποιούμενος ότι μου κάνει διατάσεις και μασάζ, τριβόταν πάνω μου ακουμπώντας τα γεννητικά του όργανα, προσπαθώντας να μου ανοίξει τα πόδια, γυρνώντας με πότε μπρούμυτα και πότε ανάσκελα και με ρωτούσε αν ένιωθα κάτι σκληρό και ηδονικό. Παράλληλα, με ρωτούσε συνέχεια αν κατάλαβα τι τού είχα κάνει και πόσο είχε ερεθιστεί. Αυτά γίνονταν επανειλημμένα πολλές φορές και στους αγώνες του εξωτερικού και στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου στο εθνικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, παρά τις προσπάθειές μου να τον αποφύγω με διάφορες δικαιολογίες και κυρίως επιδιώκοντας πάντοτε να συναναστρέφομαι με άλλες συναθλήτριες, ώστε να μη μένω μόνη μαζί του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για την κατάθεση της μήνυσης έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος υπουργός αλλά και η ομοσπονδία, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μεταξύ αυτών, μπορεί να είναι η αναστολή της ιδιότητας του προπονητή και γυμναστή μέχρι την τελεσίδικη έκδοση της δικαστικής απόφασης επί των καταγγελιών.

Πηγή: ΕΦΗ ΦΑΝΑΡΑ/ NEWSIT

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164