Site icon TLIFE

Ραδιομαραθώνιος 2021 για καλό σκοπό: Το TLIFE στο στούντιο με Κώστα Μαλιάτση, Βαγγέλη Γιαννόπουλο και Φελίσια Τσαλαπάτη

Ο Ραδιομαραθώνιος που αποτελεί πλέον θεσμό, συνεχίζει και φέτος για πέμπτη χρονιά στον Ρυθμό 9.49.

7 ολόκληρες ημέρες, 168 ώρες γεμάτες μουσική παρέα με τους τρεις ραδιοφωνικούς παραγωγούς της πρωινής εκπομπής “Μόρνι Κρου”, Κώστα Μαλιάτση, Βαγγέλη Γιαννόπουλο και Φελίσια Τσαλαπάτη.

Ο φετινός ραδιομαραθώνιος ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Δεκεμβρίου και σκοπός του δεν είναι άλλος από τη στήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, “Η Κιβωτός του Κόσμου”.

To ΤLIFE βρέθηκε στο studio του Ρυθμού 9,49 και παρακολούθησε τι συμβαίνει εκεί όταν τα μικρόφωνα κλείνουν. Ακόμη, συνομιλήσαμε και με τους παραγωγούς οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία αυτού του μουσικού «ταξιδιού» και τον σημαντικό σκοπό του.

«Θα είμαστε εδώ για 168 ώρες, για 7 ημέρες δηλαδή. Ξεκινήσαμε την Τετάρτη στις 8.00 π.μ και θα τελειώσουμε την επόμενη Τετάρτη στις 8.00 π.μ. Θα είμαστε εδώ και όταν λέμε “εδώ” το εννοούμε, το πολύ πολύ να πεταχτούμε να κάνουμε ένα ντουζ και να κοιμηθούμε για μια ώρα ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σωματικά. 

Όλο αυτό γίνεται για να υπενθυμίζουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό που είμαστε στον αέρα ότι όλοι μαζί, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να ομορφύνουμε λίγο τις ζωές αυτών των παιδιών που έχει πάρει υπό την προστασία του ο Πατήρ Αντώνιος στην Κιβωτό του Κόσμου. Ο Πατήρ Αντώνιος έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει γι΄αυτά τα παιδιά συνθήκες πιο ανθρώπινες χαρίζοντάς τους πράγματα που σε εμάς μπορεί να φαίνονται δεδομένα. Εμείς μπορεί να καθόμαστε και να συζητάμε που μπορεί να πάμε διακοπές τα Χριστούγεννα ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν παιδιά που μπορεί να μην έχουν στέγη, να έχουν κακοποιηθεί, να μην έχουν γονείς…

Ο Πατήρ Αντώνιος έχει πάρει 300 παιδιά υπό την προστασία του στην “Κιβωτό του Κόσμου”, έχει φτιάξει σπίτια που είναι πραγματικά σπίτια και δε θυμίζουν ιδρύματα. Όλο αυτό γίνεται για να επουλώσει τις πληγές αυτών των παιδιών και είναι χαρά μας που μέσα από τον ραδιομαραθώνιο μπορούμε να συνεισφέρουμε έστω και λίγο σε αυτή την προσπάθεια» δηλώνουν οι τρεις ραδιοφωνικοί παραγωγοί με περίσσιο ενθουσιασμό για τον σκοπό αυτής της δράσης.

Εμείς βρεθήκαμε στο στούντιο του Ρυθμού όπου πραγματοποιείται ο ραδιομαραθώνιος, ενώ είχαν συμπληρωθεί οι πρώτες 33 ώρες.

Πώς όμως κύλισαν αυτές οι 33 ώρες;

«Εγώ επειδή είμαι μάνα μπορώ να πω ότι έχω κάνει το “αγροτικό” μου στο ξενύχτι. Δε μου φαίνεται τόσο δύσκολο το να έρθω αντιμέτωπη με την αϋπνία. Το παιδί μου είναι δυο ετών και τώρα, λόγω της πρωινής δουλειάς ξεκινήσαμε τον παιδικό… Είχα λοιπόν από πριν σπασμένο ύπνο έτσι κι αλλιώς, πεντάωρο δεν το έκλεινα. Οπότε με αυτό το κομμάτι είμαι κουλ. Το δύσκολο είναι ότι πρέπει να είσαι 24 ώρες το 24ωρο εδώ και να είσαι λειτουργικός» λέει η Φελίσια Τσαλαπάτη και συνεχίζει εξηγώντας τι είναι αυτό που τους κάνει να παραμένουν λειτουργικοί:

«Είναι ο σκοπός νομίζω που τα αλλάζει όλα. Αν ήμασταν σε ένα άλλο πλαίσιο νομίζουμε θα ήταν πιο δύσκολο για όλους μας και δε θα είχαμε και αυτό το αποτέλεσμα. Είναι τόσο σημαντικό αυτό που κάνουμε που είναι αυτό που μας δίνει τη δύναμη. Ακόμη και ένα χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού να σκάσει αξίζει κάθε κόπο. Αξίζει που είμαι μακριά από το παιδί μου τόσες μέρες και το βλέπω μόνο σε βίντεο, που δεν κάνουμε τις διακοπές μας».

Πώς είναι για τρεις ανθρώπους όμως να συνυπάρχουν τόσες μέρες non stop σε έναν χώρο;

«Η αλήθεια είναι ότι παρότι είμαστε ένα πολύ καινούριο προϊόν. Έχουμε ταιριάξει πάρα πολύ. Κάνουμε παρέα και εκτός δουλειάς. Έχουμε μια κοινή συνομιλία που μιλάμε όλη μέρα. Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ο ένας σέβεται τον άλλο, δεν υπήρξε εξ αρχής θέμα για το ποιος θα μιλήσει πιο πολύ. Συνυπάρχουμε τόσο ευγενικά και οι τρεις μαζί… Είναι σπάνιο αυτό. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κανένα μελανό σημείο. Όσα νεύρα και να έχουμε, ότι δυσκολία και να αντιμετωπίζει ο καθένας, μέχρι στιγμής – μη το ματιάσουμε – δεν έχουμε παρεξηγήσεις» μας λένε και η αλήθεια είναι πως το κλίμα όταν κλείνουν τα μικρόφωνα είναι αυτό που επικρατεί και όταν είναι ανοιχτά.

Ο Ραδιομαραθώνιος του Ρυθμού είναι ένα πρότζεκτ που έχει γίνει άλλες τέσσερις χρονιές. Πώς όμως αισθάνθηκαν οι τρεις παραγωγοί του “Μορνι Κρου” όταν τους προτάθηκε να τον αναλάβουν;

«Ο Ραδιομαραθώνιος έχει υπάρξει άλλες τέσσερις χρονιές, είναι κάτι που ξέραμε ότι συμβαίνει. Είναι κάτι σαν θεσμός για τον σταθμό αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων. Δεν το είχαμε όμως στο μυαλό μας ότι θα το κάνουμε εμείς. Όταν έγινε η συζήτηση για το αν είμαστε “μέσα” για να το αναλάβουμε – να τονίσουμε ότι μας ξεκαθάρισαν από την αρχή ότι δεν είναι απαίτηση και ότι θα γίνει μόνο εφόσον αισθανόμαστε πραγματικά ότι θέλουμε να προσφέρουμε εθελοντικά – και οι τρεις είπαμε αμέσως ναι. Δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη ούτε δευτερόλεπτο. Ήταν τελείως μέσα από την καρδιά μας όλο και είναι σπάνιο πλέον να γίνονται φιλανθρωπίες χωρίς κανείς να αποσκοπεί κάπου».

Όσοι θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια μπορούν να στείλουν τα μηνύματά τους με τις αφιερώσεις, τις ευχές ή τα αγαπημένα τους τραγούδια στον αριθμό που αναφέρεται από τους τρεις παραγωγούς σε όλη τη διάρκεια του Ραδιομαραθώνιου.

 

© 2024 tlife.gr