Πρεμιέρα για τέταρτη χρονιά έκανε το περασμένο Σάββατο ο Στέλιος Παρλιάρος και οι “Γλυκιές Αλχημίες” του. Ο γκουρού της ζαχαροπλαστικής μίλησε λίγο μετά το πρώτο επεισόδιο της επιτυχημένης εκπομπής για το μυστικό της επιτυχίας του, την αγάπη του για τα γλυκά και το “Junior Master Chef” και “Master Chef2”.
Το Σάββατο είχατε την πρεμιέρα στο Mega για τέταρτη χρονιά. Υπάρχει άγχος κάθε φορά που ξεκινά μια καινούρια τηλεοπτική σεζόν;
Για κάθε πρεμιέρα υπάρχει άγχος ειδικά αν το έργο “ανεβαίνει” για τέταρτη χρονιά.
Τι αλλαγές θα δούμε φέτος στις “Γλυκιές Αλχημίες”;
Την τέταρτη πλέον χρονιά επικεντρωνόμαστε στην τεχνική. Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα πετυχήμενο γλυκό αρκεί να προσέξει τις μικρές λεπτομέρειες στην παρασκευή. Ακόμα αυτή τη χρoνι;a έχουμε εισάγει μια ενότητα που φτιάχνουμε γνωστά γλυκά από τη διεθνή κουζίνα π.χ, πανακότα, αντικαθιστώντας τα κλασικά υλικά με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα που η νοικοκυρά μπορεί να βρει εύκολα.
Στη φετινή εκπομπή έχετε δεχτεί μείωση του budget για τις “Γλυκιές Αλχημίες”;
Όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και στο κόστος της εκπομπής έγινε μια αναπροσαρμογή προς τα κάτω. Ευτυχώς αυτό δεν επηρέασε καθόλου το κέφι της ομάδας παραγωγής, άλλωστε η ποιότητα και η αισθητική δεν είναι πάντα θέμα χρημάτων.
Τα νούμερα της τηλεθέασης σας επηρεάζουν;
Τα νούμερα τηλεθέασης είναι μια ένδειξη της πορείας της εκπομπής και φυσικά τα υπολογίζω. Πιο πολύ όμως με επηρεάζουν τα mail και η κριτική των άγνωστων τηλεθεατών που κατακλύζουν το site μου κάθε φορά που μεταδίδεται η εκπομπή.
Γιατί θεωρείτε πως έχουν τόσο μεγάλη απήχηση και αγάπη από το κοινό οι εκπομπές που ασχολούνται με τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική;
Αιώνες τώρα η γαστρονομία ήταν η μεγάλη αγάπη των ανθρώπων, στην εποχή μας αυτή η αγάπη εκφράζεται μέσα από τη μεγάλη απήχηση που έχουν τα έντυπα, τα sites και οι τηλεοπτικές εκπομπές που ασχολούνται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Πέρσι είδαμε μια εμφάνισή σας στο “Master Chef”. Θα σας ξαναδούμε είτε στο “Junior Master Chef” ή στο “Master Chef 2”;
Και οι δυο εκπομπές είναι ιδιαίτερα αξιόλογες, αν το κανάλι μου ζητούσε να εμφανιστώ σε κάποιο επεισόδιο θα το έκανα ευχαρίστως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εσείς πώς κρίνετε τους διαγωνισμούς μαγειρικής και την αναζήτηση των “Master Chef”;
Κάθε εκπομπή διαγωνισμού έχει ένα concept και κάθε concept εξαρτάται από τον τρόπο που υλοποιείται από την παραγωγή. Δεν μπορούμε να τα κρίνουμε όλα μαζικά. Η Αναζήτηση ταλέντων ακόμα και μέσα από τηλεοπτικούς διαγωνισμούς προσφέρει καινούργιες δυνατότητες σε νέους ανθρώπους.
Πότε ανακαλύψατε την αγάπη σας για τη ζαχαροπλαστική και πώς πήρατε την απόφαση να έρθετε μόνιμα στην Ελλάδα; Σας λείπει η Πόλη;
Αυτά τα πράγματα βγαίνουν από μέσα σου μάλλον τυχαία, στην Ελλάδα ήρθα μετά από απόφαση της οικογένειας μου και φυσικά, μου λείπει η Πόλη που γεννήθηκα.
Ποια είναι η γλυκιά συνταγή της επιτυχίας σας;
Αγάπη για τη δουλειά μου και επιμονή στη λεπτομέρεια, την ποιότητα και την αισθητική.
Ποια στοιχεία πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει καλός ζαχαροπλάστης;
Να αγαπάει την δουλειά του και να σέβεται τον κόσμο που θα δοκιμάσει τα γλυκά του.
Ποιο είναι το πιο ξεχωριστό γλυκό που έχετε δοκιμάσει;
Δεν ξεχωρίζω κάποιο. Μου αρέσουν τα γλυκά που φτιάχνουν οι φίλοι μου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ