Στη Νέα Υόρκη βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδας ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη. Το ζευγάρι έφυγε για το “Μεγάλο Μήλο” την Δευτέρα και θα παραμείνει στην πόλη μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αφού πρώτα βρεθεί στο 5ο Ετήσιο της Δείπνο (5th Annual Gala) που διοργανώνει η οργάνωση Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative, THI) και όπου ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης είναι επίσημος προσκεκλημένος.
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις περισσότερα για το Gala
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Ετήσιο Δείπνο έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο γιατί θα αποτελέσει σημείο συνάντησης όλου του επιχειρηματικού κόσμου της ομογένειας αλλά και γιατί ο Σάκης Ρουβάς θα αναλάβει την παρουσίαση της βραδιάς και την κορύφωση του καλλιτεχνικού σκέλους. Ανάμεσα στις προετοιμασίες για τη μεγάλη βραδιά όμως ξεκλέβει χρόνο για να απολαύσει μαζί με τη σύζυγό του της ομορφιές της πόλης.
Οι δυο τους έχουν βρεθεί ξανά στην πρωτευούσα του κόσμου αφού στο παρελθόν ζούσαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Αμερική. Ωστόσο, αυτή τη φορά είναι διαφορετικά. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι η διάθεσή τους να γυρίσουν την πόλη και να χαρούν τα αξιοθέατα αλλά και τα ιστορικά της σημεία.
Ένα από αυτά είναι και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και βρίσκεται σήμερα σε διαδικασία ανοικοδόμησης. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το 2018 και ο Σάκης με την Κάτια αλλά και τους συνεργάτες τους είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία ιδιωτική επίσκεψη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sakis Rouvas (@sakisrouvas) στις
Ο Σάκης Ρουβάς δεν παρέλειψε να μοιραστεί ένα βίντεο με τους διαδικτυακούς του φίλους μιλώντας με δέος για το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας που στεκόταν στο ίδιο σημείο από το 1916.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Hellenic Initiative (@the_hellenic_initiative) στις
Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν ήταν ο μοναδικός χώρος λατρείας που καταστράφηκε ολοσχερώς την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Η ανοικοδόμηση του ορθόδοξου ναού στο Σημείο Μηδέν, που ανέλαβε ο Σαντιάγο Καλατράβα, σημαίνει πολύ περισσότερα από την ανέγερση ενός τόπου λατρείας, σημαίνει την ισχυροποίηση των δεσμών και με τις δύο πατρίδες για την ελληνορθόδοξη κοινότητα της Νέας Υόρκης.
Το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα παίρνει σάρκα και οστά στο ανατολικό άκρο του νέου Λίμπερτι Παρκ, στο υψηλότερο σημείο του πάρκου ακριβώς δίπλα από το μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου και το μνημείο που δημιουργήθηκε πάνω στα θεμέλια των Δίδυμων Πύργων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ