Site icon TLIFE

Σάκης Ρουβάς: Η συγκινητική συνάντηση που είχε στο Μπενάκη [pics]

Το Μουσείο Μπενάκη είναι σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της Τέχνης και της Ιστορίας. Ανάμεσά τους και ο Σάκης Ρουβάς που είναι μάλιστα ενεργό μέλος του. Ο Έλληνας καλλιτέχνης επισκέπτεται τακτικά τις εγκαταστάσεις τουγια να απολαύσει κάποια από τις εκθέσεις που φιλοξενεί. Αυτή τη φορά η αφορμή να βρεθεί στο Κτήριο του Φαλήρου όπου βρίσκεται το Μουσείο Παιχνιδιών ήταν μία προγραμματισμένη συνάντηση. Ήταν μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τον ίδιο αλλά και για τους μικρούς φίλους που συνάντησε.

Ο Σάκης Ρουβάς υποδέχτηκε στην Αθήνα τους μαθητές του Hellenic Classical Charter School. Πρόκειται για τους μικρούς μαθητές που είχε συναντήσει στο ταξίδι που έκανε τον Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη, στο οποίο τον συνόδευσε και η Κάτια Ζυγούλη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις στιγμιότυπα από το ταξίδι του Σάκη Ρουβά στη Νεά Υόρκη

Στο συγκεκριμένο σχολείο διδάσκεται η ελληνική και οι μαθητές του αποτελούν έναν καμβά διαφορετικών ενθικοτήτων, ηλικιών και πολιτισμών. Τότε, ο Σάκης τους μετέδωσε την αγάπη του για την Ελλάδα και μάλιστα, όπως κάθε φορά, φρόντισε να γίνει ο καλύτερός πρεσβευτής της.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις την επίσκηψη του Σάκη Ρουβά στο σχολείο

Το ίδιο έκανε και αυτή τη φορά, εντός έδρας.

Ο Σάκης επιφύλαξε στους μαθητές μια ευχάριστη έκπληξη θέλοντας να τους μεταδώσει στοιχεία της κουλτούρας μας μέσα από την εξέλιξη των παιχνιδιών. Οι μαθητές ηλικίας 9-12 χρονών επισκέφτηκαν την Ελλάδα στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Οι μικροί μαθητές από το αμερικάνικο σχολείο του Μπρούκλιν ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη και ενημερώθηκαν για την ιστορία των παιχνιδιών από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα.

Οι μαθητές από το αμερικάνικο δημόσιο σχολείο στη Νέα Υορκη – Hellenic Classical Charter School μαζί με τον Σάκη

Φωτογραφίες: NDP

© 2024 tlife.gr