Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα: Στην Επίδαυρο με τους κουμπάρους τους!

Στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσουν την παράσταση «The Thread» βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου ο Σάκης Τανιμανίδης με την Χριστίνα Μπόμπα και τους κουμπάρους τους. Το γνωστό ζευγάρι που πέρασε μεγάλο μέρος των διακοπών με την Μαρίνα Βερνίκου, τον Μίλτο Καμπουρίδη και τα παιδιά τους, αποφάσισαν να βρεθούν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και να παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό θέαμα.

Τα δυο ζευγάρια που διατηρούν πολύ φιλικές σχέσεις (πέρα από την κουμπαριά τους) ταξιδεύουν συχνά μαζί και απολαμβάνουν χαλαρές εξόδους και βόλτες και διασκεδάζουν συχνά μαζί.

 

Η παράσταση που παρακολούθησαν αυτήν τη φορά ονομάζεται «The Thread», οποία μετά την επιτυχημένη παγκόσμια πρώτη στη Μέκκα του χορού, το Sadler’s Wells του Λονδίνου, ήρθε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η πρωτότυπη μουσική ανήκει στον Βαγγέλη Παπαθανασίου, ενώ τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει ο Ράσσελ Μάλιφαντ. Τα κοστούμια είναι της σχεδιάστριας μόδας Μαίρης Κατράντζου, και οι φωτισμοί του Μάικλ Χαλς.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η  παράσταση βασίζεται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι. Ο κόσμος της παράδοσης που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια και ο κόσμος της σύγχρονης κίνησης που αντιπροσωπεύει την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων. Οι δύο «αταίριαστοι» δρόμοι εμφανίζονται επί σκηνής και πότε αντιδικούν, πότε συμπλέουν, πότε εκθέτουν τη διαφορετικότητα τους και πότε επιδιώκουν τη συνεννόηση.

Η εξαίρετη πρωτότυπη και εμπνευσμένη για τη συγκεκριμένη παράσταση μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου έχει έντονο τη γνωστό συνθετικό στίγμα του Βαγγέλη, ενώ πλαισιώνεται από διακεκριμένους σολίστ παραδοσιακών μουσικών οργάνων (γκάιντες, λύρες, νταούλια κ.λπ.). Η σύνθεση αυτή πότε διαχωρίζει και πότε ενώνει τους δύο αυτούς κόσμους δημιουργώντας μια ξεχωριστή μουσική ενότητα που καθηλώνει το κοινό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164