Ο διάσημος ηθοποιός Leonardo Di Caprio είχε δύο ‘Όσκαρ στο σπίτι. Αναγκάστηκε όμως να επιστρέψει το ένα. Όχι εκείνο που είχε κερδίσει το 2016 για τον ρόλο του στη ταινία του Ιναρίτου «The Revenant» («Ο Γυρισμός»). Το άλλο. Ποιο άλλο; ‘Ενα δώρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στην πραγματικότητα τον Νοέμβριο του 2012 είχαν προσφέρει στον Leonardo Di Caprio το χρυσό αγαλματίδιο που είχε κερδίσει ο Μάρλον Μπράντο το 1954 για τον ρόλο του στην ταινία του Ελία Καζάν: « Το λιμάνι της Αγωνίας». Επρόκειτο για μία έκπληξη που επεφύλαξε η εταιρία παραγωγής Red Granite Pictures η οποία χρηματοδότησε εν μέρει τη ταινία: « Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» και ήθελε με τον τρόπο αυτόν να τον ευχαριστήσει για την δουλειά του στο γύρισμα.
Μόνο που τώρα, η εταιρεία παραγωγής βρίσκεται στο επίκεντρο ενός οικονομικού σκανδάλου, ύποπτη για υπεξαίρεση κονδυλίων από κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας, ύψους 3 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπεύθυνου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεξαγωγή της έρευνας. Η υπόθεση μοιάζει με χολιγουντιανό σενάριο. Αναγκαστικά λοιπόν, ο Leonardo Di Caprio υποχρεώθηκε να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο στη δικαιοσύνη διότι το Όσκαρ αυτό το οποίο αγόρασε το 2012 η εταιρία εταιρία παραγωγής Red Granite αντί 600.000 δολαρίων, ενδεχομένως να το αγόρασε με καταχρασθέντα χρήματα. Όπως και όλα τα δώρα που έλαβε ο ηθοποιός του «Τιτανικού», σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται: ένας πίνακας του Πικάσο αξίας 3.280.000 δολαρίων, μία φωτογραφία της διάσημης Αμερικανίδας φωτογράφου Νταϊάν Αρμπους αξίας 750.000 δολαρίων και ένα κολάζ του Αμερικανού ζωγράφου Ζαν Μισέλ Μπασκιά, το οποίο υπολογίζεται σε πάνω από 9 εκατ. δολάρια. Δώρα που ο Leonardo Di Caprio παρέδωσε οικειοθελώς στους ερευνητές με τους οποίους συνεργάζεται.
Τον Ιούλιο του 2016 ο Leonardo Di Caprio είχε ήδη συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη για αυτήν την υπόθεση. Διότι στο στόχαστρο της δικαιοσύνης είχε μπει η χρηματοδότηση της ταινίας «Ο λύκος της Γουόλ Στριτ» του Σκορτσέζε, στη οποία πρωταγωνιστούσε ο Leonardo Di Caprio. Έτσι ενώ πολλά πρόσωπα που εμπλέκονταν στο γύρισμα ερωτήθηκαν από τους αρμόδιους φορείς της δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι του ηθοποιού ήλθαν σε επαφή με το υπουργείο Δικαιοσύνης, δηλώνει σήμερα ο εκπρόσωπος του ηθοποιού. Διευκρινίζει μάλιστα ότι τα διάφορα δώρα «έγιναν αποδεκτά από τον Leonardo Di Caprio προκειμένου να συμπεριληφθούν σε εκείνα που θα πωλούντο σε δημοπρασία προς όφελος του ιδρύματός του».
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη σε νομικές ενέργειες διεκδικώντας περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,7 δισεκ. δολαρίων που εκλάπησαν από επενδυτικό ταμείο στη Μαλαισία. Στα περιουσιακά αυτά στοιχεία περιλαμβάνονται ένας πίνακας του Πικάσο που είχε δοθεί στον Leonardo Di Caprio και τα δικαιώματα δύο ταινιών του Χόλιγουντ.
“Απλά δεν θα επιτρέψουμε οι ΗΠΑ να γίνουν τόπος όπου διεφθαρμένα πρόσωπα μπορεί να περιμένουν ότι θα κρύβουν περιουσιακά στοιχεία και θα κατασπαταλούν χρήματα που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν προς όφελος πολιτών άλλων χωρών”, δήλωσε σήμερα ο Κένεθ Μπλάνκο, βοηθός γενικός εισαγγελέας.
O Leonardo Di Caprio προσπαθεί να κρατήσει όσο το δυνατόν αποστάσεις από το οικονομικό σκάνδαλο του επενδυτικού ταμείου 1 Malaysia Development Berhad (1MDB). Για τον λόγο αυτόν ο ηθοποιός επέστρεψε σε Αμερικανούς ερευνητές κυρίως δύο δώρα, ένα ‘Όσκαρ που είχε λάβει ο Μάρλον Μπράντο και έναν Πικάσο.
Πάντως, αάν τα δώρα επιστραφούν στη δικαιοσύνη, προς το παρόν ο ηθοποιός δεν αναμένεται να επιστρέψει και τα χρήματα που έλαβε για το γύρισμα της ταινίας «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ», τα οποία χρήματα, όπως εκείνα που πετούσε από τα παράθυρα ο Τζόρνταν Μπέλφορτ, ο χαρακτήρας που υποδύεται Leonardo Di Caprio στην ταινία, μπορεί να ήταν «βρώμικα». Άραγε η πραγματικότητα θα υπερβεί την φαντασία;
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ