Σίλια Κριθαριώτη: Η εξομολόγηση για το ησυχαστήριο στην Ίο, τη ζωή στο νησί και τις δίδυμες κόρες της

Μία σπάνια συνέντευξη στο ισπανικό περιοδικό Hola! παραχώρησε η Σίλια Κριθαριώτη.

Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μίλησε για τον σύζυγό της, Νίκο Τσάκο και τα τρία παιδιά τους, Παναγιώτη, Ειρήνη και Ελισάβετ, αποκάλυψε τον λόγο που επέλεξε να έχει σπίτι στην Ίο, ενώ αναφέρθηκε και στα ταξίδια που κάνει με όλη την οικογένειά της με τo σκάφος της.

Διάβασε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή της:

Εσείς πότε ερωτευτήκατε το νησί;

Παραδοσιακά η οικογένειά μας, από τον παππού μου μέχρι τον πατέρα μου και τα αδέλφια μου, λατρεύει να συνδέεται με τη θάλασσα, καθώς ήμασταν όλοι ιστιοπλόοι. Με τον σύζυγό μου ήρθαμε εδώ πριν από περίπου 15 χρόνια αναζητώντας καταφύγιο από το ελληνικό μελτέμι. Το πρωί, καθώς ο ήλιος ανέτελλε, είδα αυτές τις όμορφες ήσυχες παραλίες και αμέσως ερωτεύτηκα το πολύ ιδιαίτερο και ήσυχο νησί, που βρίσκεται απέναντι από τη Σαντορίνη. Η Ίος είναι μέρος του αρχαίου ενεργειακού τριγώνου Δήλου-Σαντορίνης-Ίου, γι’ αυτό και το νιώθω ως ένα μέρος που με γειώνει, με εμπνέει και με ξεκουράζει.

Τι σας γοήτευσε;

Στο συγκεκριμένο μέρος υπήρχε ένα κτίσμα από το 1972 που ήταν Η ταβέρνα του Χρήστου. Μόλις αντίκρισα το μέρος το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Δημιουργήσαμε αυτό το σπίτι για να έχουμε ένα καταφύγιο όταν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη φασαρία της αστικής ζωής. Είναι ένα γοητευτικό παραθαλάσσιο σπίτι που συνδυάζει την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις. Διαθέτει μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα, ενώ ο απαλός ήχος των κυμάτων ακούγεται σαν μια συνεχής σειρήνα στο βάθος. Εδώ μπορώ να είμαι ξυπόλυτη και χαλαρή 24 ώρες το 24ωρο και να γειώνομαι. 

Πώς είναι η ζωή στο νησί;

Ερχόμαστε εδώ οικογενειακά για τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ μας επισκέπτονται συχνά στενοί φίλοι. Το σπίτι είναι ευρύχωρο, οπότε φιλοξενούνται άνετα έως και 15 άτομα. Η ζωή στο νησί είναι χαλαρή, γεμάτη από ημέρες στην παραλία και βραδιές στη βεράντα κάτω από τα αστέρια.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας μέρη που επισκέπτεστε με το σκάφος;

Όπως ήδη ανέφερα, λόγω του ζωδίου μας, είμαστε πολύ δραστήρια οικογένεια που μας αρέσει να ταξιδεύουμε και να εξερευνούμε νέα μέρη. Τον Ιούλιο που τελειώνει η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, οι διακοπές μας αρχίζουν συνήθως από το Ιόνιο, όπου η οικογένειά μας έχει ένα ιδιωτικό νησί στο Ιόνιο, την Άτοκο. Τον Αύγουστο, όταν το μελτέμι ηρεμεί, επισκεπτόμαστε τα νησιά του Αιγαίου, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, αλλά έχουμε ως βάση μας την Ίο.

Επιπλέον, συχνά ταξιδεύουμε με το σκάφος στη νότια Γαλλία , αλλά και στο λιμάνι του Πόρτο φίνο, που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη. Από εκεί πηγαίνουμε στη Σαρδηνία, το Κάπρι και πλέουμε μέσω της Απούλιας στην πανέμορφη Κέρκυρα. Η οικογένειά μου έχει πάθος με τη θάλασσα και τον γαλήνιο τρόπο ζωής που προσφέρει. Άλλωστε πιστεύω ότι στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν ψάρι. Γι’ αυτό νιώθω τόσο όμορφα όταν βρίσκομαι μέσα στο νερό. Συχνά μας αρέσει να δραπετεύουμε και στο βουνό, καθώς είμαστε μια οικογένεια που αγαπά πολύ και το σκι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια μετά από ένα ατύχημα που είχα στο πόδι, πλέον, δε ρισκάρω για μερικές στιγμές χαράς και αδρεναλίνης. 

 

Έχετε σπίτια και σε άλλα μέρη. Πώς μοιράζετε τον χρόνο σας σε αυτά;

Λόγω της διεθνούς δραστηριότητας μας έχουμε γραφεία και κατοικίες στα περισσότερα μεγάλα οικονομικά κέντρα του κόσμου. Πέρυσι πέρασα τον περισσότερο χρόνο στη Νέα Υόρκη, γιατί οι δίδυμες κόρες μου σπουδάζουν εκεί. Ανάλογα με τις δουλειές μου αλλά και την έντονη επιχειρηματική καθημερινότητα του συζύγου μου, περνάμε τον χρόνο μας ανάμεσα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Γκστάαντ και το Παρίσι.

 

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164