Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Δεν κλείνουμε τα μάτια» – Οι αναρτήσεις που έκανε στο διαδίκτυο κατά της βίας των γυναικών

Με δημόσια ανακοίνωσή του το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε πως η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου ήταν εκείνη η οποία επινόησε το αφήγημα από τη σκάλα, όταν η ίδια έφτασε τραυματισμένη στο νοσοκομείο από τον ξυλοδαρμό του συζύγου της. 

«Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στην σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο», αναφέρει στην πρόσφατη ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος.

Ποια είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Με καταγωγή από την Αμαλιάδα, σπούδασε νομική στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακό στο Ποινικό Δίκαιο και αμέσως ρίχτηκε στην μάχη της δικηγορίας.

Το 2015 παντρεύτηκε τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα με τον οποίον έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη σήμερα 9 ετών. 

«Γνωριστήκαμε μέσω της δουλειάς μας. Από εκεί και μετά έχουμε κατανόηση ο ένας για τον άλλον και προσπαθούμε να μην φέρνουμε σπίτι τα προβλήματα της δουλειάς μας. Σε μια διαφωνία κερδίζει πάντα η Σοφία και οι κόρες μου» δήλωνε ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει έχει δύο ακόμη παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του.

Οι αναρτήσεις κατά της βίας

Τόσο ο γνωστός ποινικολόγος, όσο και η σύζυγός του, είχαν αναλάβει μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, κάποιες εξ αυτών αφορούσαν θύματα σωματικής κακοποίησης.

Κανείς δεν θα μπορούσε να  φανταστεί ότι ο Απόστολος Λύτρας θα βρισκόταν στη θέση του θύτη και η σύζυγός του στη θέση του θύματος. Η Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσα από τη σελίδα της στο facebook περνούσε συχνά κοινωνικά μηνύματα αλλά και δράσεις κατά της βίας των γυναικών.

«Δεν κλείνουμε τα μάτια κατά τη βία των γυναικών», ήταν ένα από τα μηνύματα που δημοσίευσε στο facebook το 2018.

Το 2021 η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε αναδημοσιεύσει τη συγκλονιστική μαρτυρία μιας φοιτήτριας από το Αφγανιστάν στον Guardian: «Τώρα πρέπει να κάψω όσα έχτιζα 24 χρόνια».

«Σε παντρεύτηκα για να με υπακούς», είχε τίτλο το βίντεο καμπάνιας για τη βία κατά των γυναικών το 2018, όπως είχε αναδημοσιεύσει η Σοφία Πολυζωγοπούλου στον λογαριασμό της. 

Τα τελευταία 24ωρα η Σοφία Πολυζωγοπούλου βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση. 

«Δε φοβάμαι. Ο φόβος μου άρχισε και σταμάτησε το βράδυ του Σαββάτου», ήταν το νέο της μήνυμα μετά το ξυλοδαρμό, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά στην Τατιάνα Στεφανίδου και στο Tlive.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164