Κουραμπιές με λίγες θερμίδες

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένας κουραμπιές για το καλό… κι άλλος ένας γιατί σου άρεσε η αφράτη και ελαφριά γεύση του! Και με τη δίαιτα τι γίνεται; Μην ανησυχείς! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με μειωμένες θερμίδες για να προσέξεις την γραμμή σου.

Θερμίδες 90

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για τη ζύμη και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες στο τέλος (περίπου ¼ του φλιτζανιού)
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
  • 1 φλιτζάνι ροδόνερο
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι
  • Χτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στους 180oC
  • Αφού ψηθούν τους απλώνουμε σε μια πιατέλα ή ταψάκι και τους ραντίζουμε ζεστούς με ροδόνερο
  • Αφού τραβήξουν λίγο, πασπαλίζουμε με την άχνη

Tip

Κι εδώ φρόντισε να μην αφήσεις τους ψημένους κουραμπιέδες πολύ ωρα χωρίς να τους ραντίσεις με ροδόνερο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164