Site icon TLIFE

Στέφανος Ντούσκος – Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Από τα 1000 μέτρα μέχρι τα 1500 είχα έναν κυματισμό από τα καταμαράν που αυξομείωνε τη δύναμή μου»

Στα ημιτελικά του μονού σκιφ των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Παρίσι κατάφερε να προκριθεί ο Στέφανος Ντούσκος.

Ο Στέφανος Ντούσκος που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αγωνίστηκε με καύσωνα και κατάφερε να πάρει το χρυσό εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Λίγο μετά τον αγώνα, ο Στέφανος Ντούσκας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ αναφέροντας, «Η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετή ζέστη σήμερα. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Οι συνθήκες δε μας βοηθάνε πολλές φορές, αλλά εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Σήμερα μπορώ να πω ότι έκανα καλή κούρσα, απλά από τα 1000 μέχρι τα 1500 μέτρα είχα έναν κυματισμό από τα καταμαράν που αυξομείωνε τη δύναμή μου με αποτέλεσμα να χάσω λίγο τον ρυθμό.

Προσπαθούσα να τον ξαναβρώ, ήταν λίγο δύσκολο, γι’ αυτό και ο Κροάτης από την άλλη διαδρομή πέρασε. Εντάξει, ο Ολλανδός ξέρω ότι είναι πολύ δυνατός, αλλά στα ημιτελικά ελπίζω να μην έχω κανένα πρόβλημα και να πάνε όλα καλά» ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Ντούσκος.

«Ένιωθα καλά, ένιωθα εντάξει. Η κάθε κούρσα είναι διαφορετική. Ένιωθα καλύτερα από την πρώτη κούρσα. Και στα ημιτελικά νομίζω ο οργανισμός μου θα δώσει ακόμα περισσότερο. Κάνουμε και μια συγκράτηση δυνάμεων. Τα ημιτελικά είναι σαν τον τελικό γιατί όλοι θέλουν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό. Οπότε εκεί πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι πολύ καλά για να ανταπεξέλθουμε σε οπιαδήποτε συνθήκη.

Το μετάλλιο είναι ο στόχος, πηγαίνουμε όμως βήμα βήμα. Στον αθλητισμό είναι όλα απρόβλεπτα. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ…» πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Στέφανος Ντούσκος.

© 2024 tlife.gr