Είναι πολύ εύκολο να το ετοιμάσεις και σε αντίθεση με τα άλλα ζυμαρικά ή το ρύζι είναι πιο ελαφρύ. Η παρακάτω συνταγή συνοδεύεται από καβουρδισμένα αμύγδαλα και φρέσκο κόλιαντρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 260 γρ κους κους
- 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
- Ελαιόλαδο (περίπου 30ml)
- 1 ματσάκι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 55 γρ καθαρισμένο αμύγδαλο, καβουρδισμένο
- 80 γρ σταφίδες
- Κάρυ
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το κους κους σε ένα μπολ
- Ανακάτεψε το ζωμό κότας με το κάρυ, το λάδι, τις σταφίδες. Αλατοπιπέρωσε
- Βάλε το μείγμα σε μια κατσαρόλα να βράσει
- Ρίξε το καυτό μείγμα πάνω στο κους κους, σκέπασε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και άφησε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
- Ανακάτεψε ελαφρά το κους κους με ένα πηρούνι να αφρατέψει και σέρβιρε με φρέσκο κόλιαντρο και αμύγδαλα
Tip
Μπορείς να ψιλοκόψεις και ντομάτα ή άλλα φρέσκα λαχανικά και να τα βάλεις ωμά στο κους κους για περισσότερη γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ