Κορμός σοκολάτας με μπισκότα και ξηρούς καρπούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένα φουντούκια
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 6 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- 350 gr τριμμένη κουβερτούρα
- 1/4 φλ. καφές φίλτρου
- 1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Άπλωσε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για έξι με οκτώ λεπτά.
- Άσε να κρυώσουν τελείως και σπάσε τα μπισκότα με τα χέρια σου.
- Λιώσε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Πρόσθεσε τον καφέ και ανακάτεψε καλά και έπειτα ρίξε και τους ψημένους ξηρούς καρπούς και το τριμμένο μπισκότο με το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Κάλυψε το σκεύος με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες.
- Χώρισε το μείγμα σε δύο μέρη και βάλε το μισό στη μέση ενός μεγάλου κομματιού πλαστικής μεμβράνης.
- Με τα χέρια και μια σπάτουλα πλάσε τη σοκολάτα, ώστε να σχηματιστεί ένας κύλινδρος που μοιάζιε με σαλάμι.
- Τύλιξε το “σαλάμι” καλά με τη μεμβράνη και ρόλαρέ το στην επιφάνει εργασίας, ώστε να γίνει λείο.
- Βάλε στο ψυγείο το “σαλάμι” για μία ώρα και επανάλαβε τη διαδικασία με την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Πασπάλισε μια επιφάνεια με άχνη ζάχαρη, βγάλε τη μεμβράνη από τα “σαλάμια” και ρόλαρέ τα πάνω στη ζάχαρη.
- Άφησε το γλυκό να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ