Έχει το σύμπαν ημερομηνία λήξης;

Τη θεωρία για αέναη επέκταση του χωροχρόνου, που ασπάζεται η πλειοψηφία των κοσμολόγων, αμφισβητούν Ιάπωνες και Αμερικανοί αστροφυσικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους,υποστηρίζουν πως είναι μεν απίθανο το σύμπαν να σταματήσει στη διάρκεια της δικής μας ζωής “αλλά υπάρχει 50% πιθανότητα ο χρόνος να γνωρίσει ένα τέλος σε 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια”.

Η ομάδα αυτή των αστροφυσικών ισχυρίζεται πως ορισμένες μέθοδοι και υποθέσεις που χρησιμοποιούνται, όπως το όριο του χρόνου που “θεωρείται ένα εργαλείο στατιστικού υπολογισμού, συμπεριφέρεται ως ένα φυσικό πραγματικό γεγονός είτε το θέλουμε είτε όχι”.

Η κοινώς αποδεκτή θεωρία του Μπινγκ Μπανγκ λέει πως το σύμπαν γεννήθηκεπριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια και συνεχίζει να επεκτείνεται με μία ταχύτητα που επιταχύνεται εκθετικά και αιώνια, ωθούμενο από την ενέργεια του κενού,

Στην πραγματικότητα όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο χρόνος ενδεχομένως να έχει ένα τέλος. “Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως δεν λέμε ότι είμαστε σίγουροι για το συμπέρασμα ότι το σύμπαν θα έχει ένα τέλος, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πως αυτό μπορεί στ΄ αλήθεια να συμβεί», υπογραμμίζει ο Ραφαέλ Μπούσο, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλι στην Καλιφόρνια.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164