Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί. Μέχρι στιγμής μονάχα τα αεροπλάνα των ΗΠΑ που έχουν απογειωθεί για να χτυπήσουν δυνάμεις του Καντάφι ξεπερνούν τα 210.
Συνολικά έχουν γίνει εναντίον της Λιβύης 108 αεροπορικές επιδρομές από αμερικανικά, γαλλικά και βρετανικά αεροπλάνα, ενώ από σκάφη επιφανείας και υποβρύχια έχουν εκτοξευτεί πάνω από 160 βαλλιστικοί πύραυλοι “τόμαχοκ”.
Η ¨Αυγή της Οδύσσειας” χτύπησε… χαράματα.
Χωρίς να ακουστούν πυρά αντιαεροπορικών, χωρίς να ακουστεί ήχος αεροπλάνων οι κάτοικοι της λιβυκής πρωτεύουσας ένιωσαν την ώρα που χάραζε δύο ισχυρότατες εκρήξεις.
Επρόκειτο πιθανότατα για πλήγματα από πυραύλους “τόμαχοκ” που χτύπησαν στην καρδιά της πρωτεύουσας ωστόσο ακόμη οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.
Η επίθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την κίνηση “καλής θέλησης” του Καντάφι να απελευθερώσει τους τρεις ξένους δημοσιογράφους τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από την περασμένη Παρασκευή.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται δύο δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ένας φωτογράφος του φωτογραφικού πρακτορείου Getty. “Όλοι εκείνοι που κάθε στιγμή της ζωής τους πιστεύουν ότι η ελευθερία δεν είναι μια μάταιη λέξη, αισθάνονται μεγάλη χαρά αυτή την ώρα που ο Ντέιβ Κλαρκ, ο Ρομπέρτο Σμιντ και ο Τζόε Ρεντλ ξαναβρίσκουν αυτή την ελευθερία η οποία είναι τόσο αναγκαία για την έκφραση της ζωής τους, του ταλέντου τους και του επαγγέλματός τους ως δημοσιογράφοι”, τόνισε ο πρόεδρος γενικός διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου Εμανουέλ Χογκ
Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος αφήνει να εννοηθεί ότι οι επιχειρήσεις μπορεί να κρατήσουν καιρό λέγοντας ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, είναι πιθανό να επιλέξει να “οχυρωθεί στις θέσεις του” και να περιμένει τόσο την εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, όσο και μια στρατιωτική προσβολή, η οποία θα επιφέρει βαρύτατα πλήγματα στις δυνάμεις του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ