Όπως έχει δηλώσει σε αρκετές συνεντεύξεις της, η Ταμίλα Κουλίεβα αποτελεί μία “ερωτική μετανάστρια”. Η καταξιωμένη ηθοποιός, ως λάτρης της γνώσης από μικρή ηλικία, σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας και, στο δεύτερο έτος, στο διπλανό έδρανο, γνωρίζει τον Έλληνα Γρηγόρη Καραντινάκη, ο οποίος βρίσκεται εκεί για μαθήματα σκηνοθεσίας. Σύντομα παντρεύονται, αποκτούν έναν γιο και φεύγουν για την Ελλάδα. Τριάντα χρόνια μετά, η Ταμίλα αποκαλύπτει ότι “αυτή είναι η καλύτερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου”.
Σε συνέντευξή της στο περιοδικό People, μιλάει για το διαζύγιο με τον επί τριάντα χρόνια σύζυγό της και γνωστό σκηνοθέτη, Γρηγόρη Καραντινάκη και απορεί μάλιστα που έγινε τόσος ντόρος για ένα τόσο προσωπικό της ζήτημα. “Ξαφνικά βούιξε ο τόπος για ένα διαζύγιο που έχει βρει πριν από καιρό. Για ποιον λόγο; Απόρησα, να σου πω την αλήθεια. Δεν είμαι συνηθισμένη να μιλάω για τα προσωπικά μου και ειδικά για τόσο οικογενειακά θέματα. Δεν έχει αλλάξει πάντως κάτι στη ζωή μου. Άλλωστε, οι σχέσεις με τον Γρηγόρη παραμένουν εξαιρετικές. Τον αγαπώ πολύ και αυτό δεν αλλάζει μετά τον χωρισμό μας”, αποκαλύπτει η Ταμίλα Κουλίεβα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πώς ένα κορίτσι αφήνει πίσω μια ευτυχισμένη οικογένεια για να κυνηγήσει το άγνωστο; «Δεν είχα σκοπό να φύγω, γιατί μεγάλωσα σε αγαπημένη οικογένεια. Αλλά οι γονείς μου σέβονταν την ελεύθερη βούληση, δεν θα μου έλεγαν ποτέ “πού πας;”. Δεν μου είπαν τι να κάνω, απλώς μου έλεγαν τη γνώμη τους, όπως κάνω εγώ με το γιο μου. Σκέψου ότι και η αδελφή μου γνώρισε τον άντρα της στο πανεπιστήμιο, όπου σπούδαζε κι εκείνη ηθοποιός, ο οποίος είναι από τον Ισημερινό και τώρα ζουν εκεί».
Αν ο γιος της, που σήμερα είναι 26 χρόνων, ηλεκτρολόγος-μηχανικός, στην ηλικία που εκείνη άφησε τη χώρα της, της έλεγε ότι θέλει κι εκείνος να φύγει, πώς θα το αντιμετώπιζε; «Σίγουρα δεν θα το ήθελα, αλλά δεν θα του έλεγα “μην πας”. Η ζωή τού ανήκει. Με κάποιον τρόπο, όμως, εκπληρώνει το όνειρο του πατέρα μου, αυτό που θα ήθελε να κάνω εγώ στη ζωή. Κι αυτό με συγκινεί».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πώς έμαθε την ελληνική γλώσσα; «Ουσιαστικά έμαθα ελληνικά μαζί με τον γιο μου. Όταν ήταν μικρός του μιλούσα μόνο στα ελληνικά και έτσι, εξασκούμουν και εγώ. Το είχα μεγάλη ανάγκη. Ποτέ δεν κατάλαβα τους ανθρώπους που έρχονται σε μια άλλη χώρα και εξακολουθούν να βολεύονται, μιλώντας μόνο τη μητρική τους γλώσσα. Έρχεσαι σε έναν άλλον πολιτισμό και πέρα από το να ενσωματωθείς, πρέπει αρχικά, να τον σεβαστείς. Το να μου πει κάποιος, ότι μιλώ καλά τα ελληνικά είναι από τα καλύτερα κομπλιμέντα που μπορούν να μου κάνουν», εξηγεί και εδώ έχει να διηγηθεί ένα αστείο περιστατικό όταν κάλεσε πριν κάποιες μέρες στο τηλέφωνο έναν καθηγητή ελληνικών για να του προτείνει να προγραμματίσουν κάποια ιδιαίτερα μαθήματα. «Δεν με ξαναπήρε ποτέ πίσω. Άκουσε πώς μιλούσα τα ελληνικά και προφανώς, νόμιζε ότι του κάνω πλάκα. Αλλά ναι, η ελληνική γλώσσα είναι τόσο μαγευτική. Είναι η μήτρα όλων των γλωσσών και εγώ, θέλω να μάθω περισσότερα. Θέλω να ξέρω από πού προέρχονται οι λέξεις, την ετοιμολογία τους. Και να καταλαβαίνω έτσι, καλύτερα τα αρχαία ελληνικά κείμενα».
Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη στο περιοδικό People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ