Ένα δροσερό και εύκολο γλυκό που μυρίζει Άνοιξη. Έχει λίγες θερμίδες και λιπαρά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 182/ μερίδα
Συστατικά
- Για τις κρέπες:
- 1+3/4φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1 μεγάλο αυγό
- 1κ. γλυκού λάδι
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4κ.σούπας ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- 1/2φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κ. γλυκού κανέλα
- Μαγειρικό σπρέι
- Για τη γέμιση και την επικάλυψη:
- 1φλ. σαντιγί με λίγα λιπαρά
- 1/3φλ. γιαούρτι 0% λιπαρά
- 4κ.σούπας ζάχαρη
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 450γρ. φρέσκες φράουλες
- 1/2κ. σούπας στέβια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τις κρέπες:
- Σε μπλέντερ, χτύπησε το γάλα, το ασπράδι αυγού, το αυγό, το λάδι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Πρόσθεσε τα δύο είδη αλεύρι και την κανέλα και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίξε 1/4 του φλιτζανιού ζύμη στο τηγάνι και στροβίλισε ελαφρώς το σκεύος για να σχηματιστεί μια λεπτή, ομοιόμορφη επίστρωση στο κάτω μέρος του τηγανιού.
- Μαγείρεψε για 1 έως 2 λεπτά.
- Γύρισε απαλά με μια σπάτουλα την κρέπα και μαγείρεψε τη δεύτερη πλευρά για περίπου 1 λεπτό.
- Επανέλαβε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.
- Για τη γέμιση:
- Σε ένα μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, ρίξε τη σαντιγί, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτύπησε για περίπου 2 λεπτά.
- Ρίξε μέσα και το γιαούρτι και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά.
- Κόψε στη μέση τις φράουλες και άφησε μερικές στην άκρη για το σερβίρισμα.
- Για τη συναρμολόγηση:
- Τοποθέτησε μια κρέπα σε μια καθαρή πλάκα.
- Χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα, άπλωσε ένα λεπτό στρώμα (περίπου 3 κουταλιές της σούπας) γεμίσματος στη κρέπα.
- Επανέλαβε, προσθέτοντας ένα στρώμα φραουλών κάθε 4-5 κρέπες.
- Άπλωσε στην κορυφή λίγη κρέμα και πρόσθεσε μερικές φράουλες.
- Αν θες μπορείς να πασπαλίσεις και λίγη ζάχαρη άχνη.
- Κόψε την τούρτα σε 12 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ