Site icon TLIFE

Τατιάνα Στεφανίδου: Ενισχύει μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας!

Μια πολύ ξεχωριστή μέρα είναι η σημερινή για την Τατιάνα Στεφανίδου, αφού πήρε στα χέρια της το “κλειδί” και έγινε και εκείνη “φίλος” της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis με στόχο την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Η εν λόγω εταιρεία έχει ξεκινήσει μια φιλανθρωπική εκστρατεία ενημέρωσης και ενίσχυσης των γυναικών που κυοφορούν ή επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών, νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας.

Σύμβολό συμμετοχής στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι το μενταγιόν – κλειδί που δίνεται σε όλους όσους στηρίζουν αυτές τις γυναίκες και χαρακτηρίζονται #FILOS2017! Ανάμεσα στους επώνυμους που ενισχύουν αυτόν το σκοπό εκτός από την Τατιάνα Στεφανίδου, είναι η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Χρήστος Μάστορας, η Βίκυ Βολιώτη, η Ευαγγελία Συριοπούλου και η Σταματίνα Τσιμτσιλή!

“Μόλις έγινα και εγώ #FILOS2017 της @hopegenesisorg και παρέλαβα το κλειδί χαρίζοντας ελπίδα στην υπογεννητικότητα στην Ελλάδα. Γίνε και εσυ #FILOS2017 στο www.hopegenesis.org/filos και βοήθησε στην προσφορά ιατρικής φροντίδας σε γυναίκες που επιθυμούν να κυοφορήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. #iamhope #hopegenesis #npo”, έγραψε η Τατιάνα στο Instagram και ανέβασε αυτήν τη φωτογραφία παροτρύνοντας τους διαδικτυακούς της φίλους να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Λίγα λόγια για τη φιλανθρωπική δράση της HOPEgenesis:

Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 με όραμα την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, το έτος 2015 ο πληθυσμός της Ελλάδας παρουσίασε μείωση 0,6% και συγκεκριμένα 92.984 γεννήσεις και 121.785 θανάτους με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του πληθυσμού κατά 28.801 άτομα. Οι στατιστικές έρευνες των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις πληθυσμιακές μεταβολές των χωρών δείχνουν ότι, η συνέχιση αυτής της κατάστασης θα οδηγήσει στην πτώση του πληθυσμού της Ελλάδος από 10 εκατομμύρια που είναι σήμερα, σε 6 εκατομμύρια το 2050.

Βασικός στόχος της HOPEgenesis είναι να συμβάλει στην ενίσχυση των γεννήσεων παρέχοντας υποστήριξη στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν ή επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών, νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας.

© 2024 tlife.gr