Τέμπη: Η ιστορία πίσω από το σακίδιο πλάτης – Πώς σώθηκε νεαρή φοιτήτρια

Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες διασωθέντων επιβαινόντων στο μοιραίο Intercity 62, που τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου συγκρούστηκε με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, στοιχίζοντας τη ζωή 57 ανθρώπων.

Ένα χακί σακίδιο πλάτης κρύβει μια απίστευτη ιστορία. Ανήκει σε μια 19χρονη φοιτήτρια νοσηλευτικής. Ταξίδευε στο βαγόνι 5 και μέσα στην απόλυτη κόλαση έψαχνε απεγνωσμένα τρόπο να επικοινωνήσει με την οικογένειά της. Βρήκε την τσάντα πεταμένη ανάμεσα σε αποσκευές και συντρίμμια. Την έσκισε και με το κινητό που είχε μέσα ειδοποίησε τη μητέρα της ότι είναι καλά.

Για άλλους, το αντικείμενο που τους έσωσε τη ζωή ήταν ένα μικρό τραπεζάκι. «Εγώ έγινα σαν μάζα κάτω από ένα τραπεζάκι. Αλλά είχε ανθρώπους που τινάσσονταν πέρα δώθε».

 

Για άλλους επιβάτες η μηχανή του τρένου ήταν αυτή που τους βοήθησε να σωθούν. Είχε σφηνωθεί στο αιωρούμενο βαγόνι τους κι έτσι την χρησιμοποίησαν σαν σκαλοπάτι για να βγουν έξω.

«Είχε σφηνώσει η μηχανή του τρένου στο πλαϊνό μας και το κάναμε σκαλοπάτι».

Κι άλλοι πάτησαν πάνω σε άλλους ανθρώπους, σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες για να σωθούν. «Πάτα πάνω μου για να βγεις». Αυτό είπε ο 20χρονος Μιχάλης στην 25χρονη Ευγενία που μαζί κατάφεραν και βγήκαν από το φλεγόμενο τρένο.

«Πάτα πάνω στα πόδια μου, ακολούθησε τα βήματα μου. Και θα κατέβεις».

Πηγή: Live News

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164