Τέο Τζέιμς: Ποιος είναι ο νέος παγκόσμιος Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNHCR – Η αναφορά του στην Ελλάδα

Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, Tεό Τζέιμς ορίστηκε Παγκόσμιος Πρεσβευτής Καλής Θέλησης από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ο Τεό Τζέιμς, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις τηλεοπτικές σειρές «The Gentlemen» και «The White Lotus» υποστηρίζει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από το 2016 και έχει ταξιδέψει σε Ελλάδα, Γαλλία και Ιορδανία για να συναντήσει αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, σύμφωνα με τον οργανισμό.

«Είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχω στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ως Πρέσβης Καλής Θέλησης. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο παππούς μου αναγκάστηκε να φύγει με ένα μικρό σκάφος από την Ελλάδα στη Συρία και το θάρρος και η ανθεκτικότητά του με ενέπνευσαν να βοηθήσω για να αλλάξουν οι ζωές των εκτοπισμένων ανθρώπων» είπε σε δήλωσή του ο Τεό Τζέιμς.

«… Ο παππούς μου έγινε δεκτός και του προσφέρθηκε καταφύγιο από τον λαό της Συρίας, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να ξαναχτίσει τη ζωή του ως γιατρός και να ανταποδώσει. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για μένα να είμαι αλληλέγγυος στους πρόσφυγες που φεύγουν από συγκρούσεις» τόνισε σε άλλο σημείο ο ηθοποιός.

Ποιος είναι ο Τεό Τζέιμς

Ο Θίοντορ Πίτερ Τζέιμς Κίνερντ Ταπτικλής (Θεόδωρος Ταπτικλής), όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1984 στο καταπράσινο Χάι Γουίκομ, πολύ κοντά στο Λονδίνο, και μεγάλωσε στο βρετανικό χωριουδάκι Ασκετ, στο Μπάκιγχαμσαϊρ. Έχει δύο αδελφούς και δύο αδερφές. Ο πατέρας του Φίλιππος Ταπτικλής, σύμβουλος επιχειρήσεων, κατάγεται από την Πελοπόννησο αλλά μεγάλωσε στη Νέα Ζηλανδία, ενώ η μητέρα του, Τζέιν Μάρτιν κατάγεται από τη Σκωτία.

Ο 40χρονος Ελληνοβρετανός είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ με πτυχίο Φιλοσοφικής. Αμέσως μετά ξεκίνησε τις σπουδές του σε δραματική σχολή. Εκεί μάλιστα, άνθισε και ο έρωτάς του με τη σύζυγό του και συμφοιτήτριά του, Ρουθ Κάρνι. Έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια σχέσης το 2020 το ζευγάρι αποφάσισε να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στο Λονδίνο.

Ο Τέο Τζέιμς και η Ρουθ Κάρνι έχουν χωρίσει την καθημερινότητά τους μεταξύ Λος Αντζελες και Λονδίνου, ανάλογα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους. Μαζί έχουν αποκτήσει και δύο παιδιά, μια κόρη και έναν γιο, όπου είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους.

«Παρότι είμαι ηθοποιός, δεν μου αρέσει να μοιράζομαι την ιδιωτική μου ζωή. Είναι καλό να φυλάς μερικά πράγματα για τον εαυτό σου. Το αστείο είναι ότι επέλεξα τη βιομηχανία του θεάματος, αν και είμαι αλλεργικός στο να μιλάω για τον εαυτό μου. Μου είναι και δύσκολο, για να είμαι πιο ειλικρινής», είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του, αποκαλύπτοντας και τους λόγους που απέχει από τα social media.

Τέο Τζέιμς: Δες μερικές από τις φωτογραφίες του στο instagram:

Φωτογραφίες: Getty Images, Splash Ideal Images/Instagram

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164