Site icon TLIFE

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι εκπρόσωποι των βασιλικών οικογενειών που φτάνουν σήμερα στην Ελλάδα για την κηδεία

Αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα τελεστεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αθηνών, ενώ δεκάδες «γαλαζοαίματοι» φτάνουν σήμερα στην Ελλάδα.

Επίσης σήμερα θα έρθουν στη χώρα μας ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας πρίγκιπας Χάακον. Στην κηδεία του Κωνσταντίνου αναμένεται να βρεθεί επίσης ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ενώ ο πρίγκιπας Ράντου αναμένεται να εκπροσωπήσει την βασιλική οικογένεια της Ρουμανίας. Στην Αθήνα αναμένεται και ο τέως βασιλιάς Συμεών Β’ της Βουλγαρίας.

Στην Αθήνα θα βρεθούν επίσης η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας καθώς και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, αδελφές της Άννας Μαρίας και ο διάδοχος του θρόνου, Φρέντερικ.

Το παρών θα δώσουν επίσης ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα συνοδευόμενη από την πρώην βασίλισσα Βεατρίκη.

Η λίστα με τους εκπροσώπους των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης δεν αποκλείεται να αυξηθεί και άλλο καθώς μπορεί να υπάρξουν και νέες αφίξεις που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Την Δευτέρα πάντως αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου και η πριγκίπισσα Άννα, εκπροσωπώντας την βρετανική βασιλική οικογένεια ενώ αδιευκρίνιστο ακόμη παραμένει εάν θα παραβρεθούν ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ ή ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Πηγή: Newsit

© 2024 tlife.gr