Θάνος Μικρούτσικος: Πρόβες γεμάτες συναισθηματική φόρτιση για τις 2 συναυλίες του στο Βύρωνα [pics]

“Ξέρω ότι αν αρχίσω να σκέφτομαι πόσο σοβαρό είναι, θα πέσω. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έτσι κερδίζω τον καρκίνο. Σίγουρα μια διάστασή του είναι η ψυχολογία. Άρα ως μαθηματικός σου λέω ότι εάν υπάρχουν 6-7 παράγοντες δεν κερδίζεις με τον έναν. Είναι όμως πολύ βασικός για να ζεις κάθε δευτερόλεπτο. Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής εγώ με τον χρόνο πάλευα στο παρελθόν με τη μουσική μου”, δήλωσε ο Θάνος Μικρούτσικος στο Documento και τον Παναγιώτη Φρούντζο.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης ήταν πάντα αφοπλιστικός στις συνεντεύξεις του και χειμαρρώδης. Αυτός είναι και ο λόγος που μίλησε ανοιχτά για την μάχη που δίνει με την υγεία του. Με αφορμή τις δύο μεγάλες συναυλίες που ετοιμάζει στο Βύρωνα στις 7 και 8 Ιουνίου άνοιξε ένα κεφάλαιο που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό μόνο στο πολύ κοντινό του περιβάλλον. Ο Θάνος Μικρούτσικος όμως δεν φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει. Ακόμα περισσότερο, δεν φοβήθηκε ποτέ να τα βάλει στα ίσα με όποια δυσκολία. Αυτή είναι η στάση ζωής του.

“Όταν έγραφα την όπερα «Η επιστροφή της Ελένης», τον εγκλώβισα. Η μάχη που δίνουμε είναι για να εγκλωβίσουμε τον χρόνο, είτε μέσα από τη δουλειά μας είτα από κάθε προσωπική στιγμή -αυτό έκανα και θα εξακολουθήσω να κάνω. 4,160 Σαββατοκύριακα, 80 χρόνια περνάνε στο πι και φι. Το λέω σε όλους όσοι παλεύουν με τον καρκίνο ότι έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται. Δεν μπορώ να πω εάν φοβάμαι ή όχι τον θάνατο. Δεν θέλω να παίξω τον ήρωα. Ξέρω όμως ότι αθάνατος δεν είναι κανένας. Ίσως έχω ζήσει με βιωμένο πυκνό χρόνο πολύ περισσότερο από τα χρόνια που είμαι. Μπορεί όταν παίζω τους «Επτά νάνους» να φαίνομαι πολύ νέος -έτσι αλλάζω τη διαδικασία, κοιτάω τα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο. Είμαι πάρα πολύ ευτυχής με την οικογένειά μου, με τους φίλους μου, με τον κόσμο ο οποίος συμπεριφέρεται με μια διακριτικότητα και αγάπη άνευ προηγουμένου. Είμαι μαχητής, εμπιστεύομαι τον γιατρό μου και την ιατρική και φύγαμε, πάμε”, είπε στην ίδια συνέντευξη.

Στις δύο μεγάλες συναυλίες ο Θάνος Μικρούτσικος θα συναντήσει τους φίλους του. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης θα ανέβει στο Θέατρο Βράχων μαζί με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Μεράντζα, Κώστα Θωμαΐδη, Μανώλη Μητσιά, Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Θηβαίο, Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Ρίτα Αντωνοπούλου και Μαριάννα Πολυχρονίδη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις περισσότερα για τις συναυλίες

Με τα τραγούδια που σημάδεψαν και συντροφεύουν τρεις γενιές στις κοινές αγωνίες τους, στους αγώνες τους, αλλά και στις προσωπικές τους στιγμές. Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που εκφράζουν τον καθέναν από μας ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί. Αυτές οι συναυλίες έχουν μία ακόμη ιδιαιτερότητα, βρίσκουν τον μουσικοσυνθέτη σε μία ευαίσθητη περίοδο αφού αντιμετωπίζει παλικαρίσια το σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Την ίδια συναισθηματική φόρτιση έχουν και οι συνεργάτες και συνοδοιπόροι του για αυτές τις δύο ημέρες. Οι πρόβες που πραγματοποιούνται τον τελευταίο μήνα είναι για όλους συγκινητικές και δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφασίζουν να μοιραστούν στιγμιότυπα στα social media τους.

Δες φωτογραφίες από τις πρόβες τις οποίες μοιράστηκε ο Κώστας Θωμαΐδης:

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164