Αν ο δρόμος σου σε βγάλει στη συμβολή Πατησίων και Στουρνάρη θα διαπιστώσεις μια μεγάλη αλλαγή που έγινε το βράδυ της Δευτέρας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου έχει καλυφθεί από ένα ασπρόμαυρο graffiti που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Το TLIFE και ο Πέτρος Χόντος βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό το γιγαντιαίο graffiti που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου του κτιρίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δεκάδες περαστικοί σταματούν, το χαζεύουν, τραβούν φωτογραφίες και σχολιάζουν. Άλλοι με οργή κι άλλοι με έκπληξη. Δεν είναι το μοναδικό σημείο της Αθήνας που έχει αποκτήσει ένα τέτοιο ασπρόμαυρο graffiti.
Ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκόλιας αρνήθηκε να καταδικάσει την συγκεκριμένη ενέργεια τονίζοντας πως αποτελεί “έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού, καθώς πρόκειται για ένα μνημείο”.
“Έχω πολλά να καταδικάσω και δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη λογική. Δεν εκφράζω ούτε ευαρέσκεια, ούτε δυσαρέσκεια””, είπε μεταξύ άλλων.
Την ίδια ώρα, απέδωσε το συγκεκριμένο περιστατικό στις αντικειμενικές δυσχέρειες του ιδρύματος, που δεν φυλάσσεται!
Σύμφωνα με την Athens Voice, αυτοί που δημιούργησαν το συγκεκριμένο έργο υπογράφουν με τα ονόματα “Icos&Case” και ανήκουν στη βερολινέζικη σχολή του graffiti. Δρουν μεθοδικά, ως ομάδα και πρόσφατα παρουσίασαν μια μοναδική εικαστική πρόταση για την πόλη της Αθήνας στο Πολυτεχνείο.
“Το έργο έγινε μέσα σε 3 διαφορετικά sessions με ρολό και πλαστικό χρώμα, όχι σπρέι, η πράξη αυτή έχει αρκετά μηνύματα για όλους εμάς. Οι καλλιτέχνες θέλουν να υπενθυμίσουν μάλλον ότι το graffiti σαν τέχνη έχει τεράστια δυναμική χωρίς όρια και μπορεί να γίνει παντού. Όλα βάφονται: παράθυρα, αφίσες, πεζοδρόμια, στάσεις λεωφορείων, κολώνες και ότι άλλο φυσικό εμπόδιο υπάρχει, με ανελέητο τρόπο ακριβώς για να προκαλέσει το σοκ”, περιγράφει στην εφημερίδα ένας γκραφιτάς.
Εσύ, τι πιστεύεις; Πρόκειται για βανδαλισμό ή για καλλιτεχνική παρέμβαση σε μία γκρίζα πόλη;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ