Το ασύρματο Internet αρρωσταίνει τα δέντρα!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία, αποκάλυψαν πως το ασύρματο Internet βλάπτει τα δέντρα προκαλώντας σημαντικές ανωμαλίες στην ανάπτυξή τους.

Εφόσον οι ερευνητές μελέτησαν εξονυχιστικά τις ανωμαλίες που ανέπτυξαν φυλλοβόλα δέντρα και αφού διαπίστωσαν πως δεν πρόκειται για κάποια ασθένεια, διαπίστων πως ο μόνος ένοχος είναι το ασύρματο Internet.

Στην Ολλανδία, περίπου το 70% των δέντρων στις αστικές περιοχές παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα, σε σύγκριση με το 10% που είχε καταγραφεί πριν από πέντε χρόνια. Αντιθέτως, τα δέντρα που βρίσκονται στα δάση -όπου δεν υπάρχει κάλυψη WiFi– επηρεάζονται ελάχιστα ή καθόλου. Κι όλα αυτά, λόγω των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που δημιουργούνται.

Όπως διαβάζουμε στα Νέα, Οι επιστήμονες εξέτασαν 20 δέντρα τα οποία εξέθεσαν επί τρεις μήνες σε διάφορες πηγές ακτινοβολίας.

Όσα βρίσκονταν εντός εμβέλειας δικτύου Wi-Fi υπέστησαν χρωματικές αλλοιώσεις στα φύλλα τους, οι οποίες προκλήθηκαν από τη νέκρωση της άνω και κάτω επιδερμίδας τους. «Αυτό οδηγεί σταδιακά στο θάνατο των συγκεκριμένων τμημάτων των φύλλων», διαπίστωσαν οι επιστήμονες.

Παράλληλα, η έρευνα κατέδειξε ότι η ακτινοβολία των ασύρματων δικτύων μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των καλαμποκιών.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας και να καθοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας στα δέντρα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164