Τάρτα με μανιτάρια, σπανάκι και μπέικον γαλοπούλας

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τάρτα με μανιτάρια, σπανάκι και μπέικον γαλοπούλας
Θερμίδες: 298/ μερίδα

 

Συστατικά

  • Μια ζύμη για τάρτα
  • 3 φέτες μπέικον γαλοπούλας κομμένες
  • 1/4φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 220γρ. μανιτάρια
  • 2κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 2φλ. σπανάκι
  • 1φλ. γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • 1/3φλ. κρέμα γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • 60γρ. γραβιέρα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άπλωσε τη ζύμη σε ένα ταψάκι 22 εκατοστών.
  • Άπλωσε από πάνω μια ζελατίνα και πρόσθεσε φασόλια ή φακές.
  • Ψήσε τη ζύμη στους 200°C για 12 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα όσπρια και ψήσε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Άφησέ τη να κρυώσει.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C.
  • Μαγείρεψε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι και κόψε το σε φέτες.
  • Ρίξε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και σόταρε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το θυμάρι και μαγείρεψε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Ρίξε το σπανάκι και μαγείρεψε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί.
  • Αφαιρέστε από τη θερμότητα? αφήνουμε 10 λεπτά. Στραγγίστε τυχόν περίσσεια υγρού.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164