Τάρτα με μανιτάρια, σπανάκι και μπέικον γαλοπούλας
Θερμίδες: 298/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μια ζύμη για τάρτα
- 3 φέτες μπέικον γαλοπούλας κομμένες
- 1/4φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 220γρ. μανιτάρια
- 2κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
- 2φλ. σπανάκι
- 1φλ. γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
- 1/3φλ. κρέμα γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
- 60γρ. γραβιέρα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άπλωσε τη ζύμη σε ένα ταψάκι 22 εκατοστών.
- Άπλωσε από πάνω μια ζελατίνα και πρόσθεσε φασόλια ή φακές.
- Ψήσε τη ζύμη στους 200°C για 12 λεπτά.
- Αφαίρεσε τα όσπρια και ψήσε για 2 λεπτά ακόμα.
- Άφησέ τη να κρυώσει.
- Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C.
- Μαγείρεψε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να γίνει τραγανό.
- Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι και κόψε το σε φέτες.
- Ρίξε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και σόταρε για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το θυμάρι και μαγείρεψε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Ρίξε το σπανάκι και μαγείρεψε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί.
- Αφαιρέστε από τη θερμότητα? αφήνουμε 10 λεπτά. Στραγγίστε τυχόν περίσσεια υγρού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ