Το κορίτσι που βλέπεις γεννήθηκε αγόρι!

H Jazz Jennings είναι ένα από τις πιο χαρισματικές και ισορροπημένες 14χρονες που θα μπορούσε κάποιος να συναντήσει. Η μικρότερη από τέσσερα αδέλφια, είναι ζωηρή, γεμάτη αυτοπεποίθηση, και λατρεύει να παίζει ποδόσφαιρο, τα κόμικς, τα μαθηματικά και την τέχνη.

Η Jazz είναι … τρανσέξουαλ, και είναι υπερήφανη για αυτό. Γεννήθηκε αγόρι και οι γονείς της, Jeanette και Greg, ονόμασαν το γιο τους Jaron. Η Jazz όμως ήξερε από νωρίς ότι ήταν ένα κορίτσι, γεννημένο σε σε ένα σώμα που δεν της ταίριαζε.

Μαζί με κατ ‘εκτίμηση 500.000 ανθρώπους- άνδρες και γυναίκες -στη Βρετανία, η Jazz δυσφορούσε στο σώμα της- αυτό που συνηθίζεται να ονομάζεται διαταραχή ταυτότητας φύλου: η πεποίθηση δηλαδή ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του βιολογικού φύλου και ταυτότητας του φύλου.

Αυτό που την κάνει όμως ακόμα πιο ξεχωριστή είναι ότι το συνειδητοποίησε σε ηλικία μόλις 3 ετών.

Η Jazz και η οικογένειά της είναι τώρα το αντικείμενο μιας σειράς-ντοκιμαντέρ, το ” I am Jazz, που καταγράφει τη ζωή της ως έφηβη τρανσέξουαλ. Η Jazz ωστόσο κάνει ομιλίες σε πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές, συνέδρια και συμπόσια, και ονομάστηκε ως μία από τους 25 πιο σημαντικούς Έφηβους στο περιοδικό Time του 2014.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164