Το TLIFE σου μαθαίνει πώς να οργανώσεις σωστά κι εύκολα τα μενού του Πάσχα!

Βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και όλες μας τρέχουμε για τα τελευταία απαραίτητα ψώνια αλλά και για τις διαδικασίες που αφορούν στα εθίμά μας και το πασχαλινό μας τραπέζι! Δες τι πρέπει να κάνεις για να έχεις σωστή οργάνωση ώστε να μη λήψει τίποτα από το τραπέζι της ανάστασης και του Πάσχα με τις συμβουλές της Αλεξίας Αλεξιάδου!

Μην χάσεις το Μεγάλο Σάββατο το θέμα του TLIFE με τις προτάσεις για το ντεκόρ των τραπεζιών αλλά και με όλα όσα πρέπει να περιέουν τα μενού χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα! Πολλές συνταγές και συμβουλές θα βρεις στο Realfood Aπριλίου.


Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Μεγάλη Πέμπτη:
  • Βάψτε τα αυγά σας, ετοιμάστε τα τσουρέκια και τα κουλουράκια με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών σας.
Μεγάλη Παρασκευή:
Σήμερα σε κανένα σπίτι στην Ελλάδα δεν γίνονται εργασίες και φυσικά το τραπέζι της Μ. Παρασκευής πρέπει να είναι λιτό κι απέριττο με πλήρη νηστεία, αλάδωτη.
Μεγάλο Σάββατο
Πρωί
  • Πάρτε τα κρέατα από τον χασάπη
  • Πλύνετε και στεγνώστε καλά τα σαλατικά για τη μαγειρίτσα σας (μαρούλι, άνηθο, φρέσκα κρεμμυδάκια)
  • Ξεπλύνετε σχολαστικά τις συκωταριές και κυρίως τα έντερα που θα σας χρειαστούν για τη μαγειρίτσα και το κοκορέτσι σας.
  • Τα έντερα θέλουν πολύ καλό καθάρισμα, γι αυτό βάλτε ένα χωνί στο άνοιγμα κάθε κομματιού και ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό.
  • Ψιλοκόψτε τη συκωταριά και τα εντεράκια για τη μαγειρίτσα και ετοιμάστε τη σούπα χωρίς το αυγολέμονο.
Απόγευμα
  • Αρχίστε να ετοιμάζετε το αρνί και το κοκορέτσι, αν πρόκειται να σουβλίσετε την επομένη. Δέστε το αρνί στη σούβλα και αφήστε το όρθιο μέσα σε λεκάνες ή πάνω σε αλουμινόχαρτο έξω όλο το βράδυ να φύγουν τα πολλά υγρά. Κάντε το ίδιο και με το κοκορέτσι, αφού το περάσετε στη σούβλα του, φροντίζοντας τα κομμάτια από τις συκωταριές να μην είναι πολύ μεγάλα.
  • Ετοιμάστε τις σαλάτες που θα σερβίρετε το βράδυ χωρίς να τους προσθέσετε καθόλου λάδι ή άλλο ντρέσινγκ.
Μετά την Ανάσταση
  • Αφού γυρίσετε από την Εκκλησία, ζεστάνετε τη σούπα σας (μαγειρίτσα ή άλλη) και αυγοκόψτε την.
  • Ρίξτε το λαδόξιδο στη σαλάτα και στρώστε το τραπέζι, φροντίζοντας να υπάρχουν κόκκινα αυγά σε διάφορα σημεία του, για να τα φτάνουν όλοι.
Κυριακή του Πάσχα

  • Αν σκοπεύετε να σουβλίσετε, πρέπει να ξυπνήσετε περίπου στις 7 το πρωί για να ετοιμάσετε τη φωτιά, αλλιώς αποκλείεται να είναι έτοιμο πριν τις 3. Αν απλώς βάλετε το αρνί στο φούρνο, 9 η ώρα πρέπει να αρχίσετε τις προετοιμασίες.
  • Όσο ψήνεται το αρνί, ετοιμάστε τα συνοδευτικά σας που θα είναι κυρίως σαλάτες.
  • Αν έχετε ανάψει κάρβουνα, ψήστε μελιτζάνες για να φτιάξετε μελιτζανοσαλάτα. Βάλτε και φέτες ψωμιού αλειμμένες με λάδι και ρίγανη για να φρυγανιστούν.
  • Σύνηθες συνοδευτικό και αγαπημένο, το τζατζίκι. Φτιάξτε αρκετό για όλους. Το ίδιο και με τις σαλάτες σας: με τόσο κρέας πρέπει να εξισορροπήσετε το γεύμα σας.
  • Αν θέλετε, ετοιμάστε πατάτες στο φούρνο ή κάποιο άλλο φαγητό, όπως τυρόπιτα ή απλά μια νόστιμη πατατοσαλάτα.
  • Απαραίτητο συμπλήρωμα για το πασχαλιάτικο γλέντι σας το κρασάκι, όπως το προτιμάτε εσείς. Όσο ετοιμάζεται βέβαια το αρνί, μπορείτε να «τσιμπάτε» τα αυγά κομμένα σε τέταρτα με λάδι, ξίδι και αλατοπίπερο με συνοδεία τσίπουρου ή ούζου.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164