Πολυσέλιδο άρθρο της συγγραφέως του «Νησιού» Victoria Hislop η οποία δηλώνει καταγοητευμένη από τη χώρα μας και τη διαμονή της στο νέο ΑΜΑΝΖΟΕ resort στο Πορτοχέλι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H διάσημη συγγραφέας αναφέρει ότι νιώθει ιδαίτερη αισιοδοξία για την Ελλάδα μετά την επίσκεψή της στο ΑΜΑΝΖΟΕ, το νέο resort που άνοιξε τις πύλες του στην Πελοπόννησο. Αποτελεί όπως γράφει χαρακτηριστικά μια γενναιόδωρη ψήφο εμπιστοσύνης, μια εκδήλωση πίστης ότι η περιοχή, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα, θα ανασυνταχθεί και ταξιδιώτες θα συνεχίζουν να έρχονται, ακριβώς όπως κάνουν εδώ και χιλιετίες.
Η ίδια η Victoria Hislop, έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, μαθαίνοντας τη γλώσσα, δουλεύοντας, κάνοντας φίλους και ταξιδεύοντας νιώθει σχεδόν Ελληνίδα. Για αυτό και νιώθει πόνο για τη σημερινή κατάσταση. Πιθανόν να μοιάζει περίεργη στιγμή για να ανοίξει ένα νέο ξενοδοχείο, ειδικά όταν η διαμονή μιας βραδιάς κοστίζει περισσότερο από ότι το μηνιαίο εισόδημα του μέσου Έλληνα. Αλλά έχοντας πια επισκεφθεί το μέρος, η συγγραφέας πιστεύει ότι είναι απόλυτα «σωστό» να έχει δημιουργήσει κανείς ένα τέτοιο μέρος σε μια χώρα εν μέσω κρίσης και αισθάνεται υπέρμετρο θαυμασμό προς τους ιδιοκτήτες που το υλοποίησαν. Ενθουσιασμένη από το τοπίο που το περιβάλλει, σημειώνει ότι το ΑΜΑΝΖΟΕ όχι απλά υπάρχει πέρα από την Ελληνική οικονομική κρίση αλλά και μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί. Με προσωπικό περί τα 200 άτομα ( η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Έλληνες), σίγουρα βελτιώνονται τα ποσοστά ανεργίας. Δίνεται μάλιστα μεγάλη έμφαση στα τοπικά προϊόντα τόσο στο εστιατόριο αλλά ακόμα και στο spa. Επιθυμία της είναι οι ξένοι επισκέπτες του ξενοδοχείου να ερωτευτούν την Ελλάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι κατά την άφιξη, οι επισκέπτες αισθάνονται σαν βασιλικά πρόσωπα. Τον επισκέπτη υποδέχονται το προσωπικό του Amanzoe – ενώ πίσω τους, οι κιονοστοιχίες αντανακλώνται σε μια τεχνητή λίμνη, σαν να φθάνουν μέχρι το άπειρο. Μοιάζει με σκηνικό, έργο τέχνης, ένα αριστούργημα όπως γράφει.
Σημειώνει ότι το ΑΜΑΝΖΟΕ διέπεται από την ίδια αντίληψη της ηρεμίας και άψογο σέρβις στους κοινόχρηστους αλλά και τους ιδιωτικούς χώρους. Η αρχιτεκτονική των κυρίως κοινόχρηστων χώρων είναι ένα φόρος τιμής στις αρχαίες Ελληνικές γραμμές, που αντηχεί τον Παρθενώνα και άλλους ναούς, αλλά προσαρμοσμένη σε μια σύγχρονη μινιμαλιστική αισθητική που την καθιστά απλώς επιβλητική.
Για τα πολυτελή δωμάτια γράφει ότι είναι μακράν τα πιο όμορφα που έχει μείνει αφού είχαν φροντίσει να καλύψουν όλες τις προσωπικές της προτιμήσεις από τη μηχανή του καφέ ως και λινές παντόφλες στο νούμερό της ενώ δηλώνει ενθουσιασμένη και από τις υπηρεσίες του spa, αφού κατά τη γνώμη της ο Ασκληπιός, η κεντρική φυσιογνωμία του αρχετύπου των ηρώων-θεραπευτών «παρακολουθεί» αυτό το μέρος!
Το άρθρο καταλήγει ότι το νέο ΑΜΑΝΖΟΕ resort στο Πορτοχέλι, της παγκόσμιας αλυσίδας Aman, αντιπροσωπεύει μια αχτίδα ελπίδας, μια δήλωση εμπιστοσύνης στον αιώνιο και αμετάβλητο πολιτισμό και το κάλλος αυτής της ταραγμένης αλλά υπέροχης χώρας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ