Σούπα με μανιτάρια πλευρώτους. Η βελούδινη υφή της χάρη στο γάλα και το κορν φλάουρ θα σε ξετρελάνει, ενώ σε κάθε μικρό κομματάκι πλευρώτους η γεύση στο στόμα απογειώνεται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 10 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 600 ml νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 200ml γάλα
- 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Ρίγανη και μπούκοβο για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τα μανιταράκια σε μικρά κομματάκια και βράσε σε κατσαρόλα με το νερό αλατισμένο
- Στράγγιξε αφού μαλακώσουν και φρόντισε να κρατήσεις το ζωμό
- Ανάμειξε το κορν φλάουρ με ελάχιστο γάλα να διαλυθεί και άφησε στην άκρη
- Ψιλόκοψε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια (περισσότερο λευκό). Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε τα να μαλακώσουν
- Πρόσθεσε στα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και σόταρε για λίγο ακόμη να ζαρώσουν
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και νερό αν χρειάζεται. Άφησε τη σούπα να βράσει για 5′ λεπτά
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το κορνφλάουρ και ανακάτεψε καλά να δέσει λίγο η σούπα
- Τέλος πρόσθεσε το γάλα, άφησε τη σούπα να κοχλάσει και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος. Κατέβασε από τη φωτιά
- Σέρβιρε με τριμμένη ρίγανη και μπούκοβο
Tip
Μην βιαστείς στο βράσιμο των μανιταριών. Χρειάζονται χρόνο να μαλακώσουν, ενώ έτσι και ο ζωμός σου θα γίνει και πιο νόστιμος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ