Ο Βαγγέλης Δρίσκας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και μίλησε για την καριέρα του στον χώρο της μαγειρικής, αλλά και την αντίληψη των Ελλήνων για το φαγητό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Τα τελευταία χρόνια μπήκαμε στην ανταγωνιστική διαδικασία, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μαγειρέψουμε καλύτερα. Πολύ μικρό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που μαγειρεύουν καλά. Αυτό έχω δοκιμάσει κι από κοντινές μου παρέες, συγγενείς και φίλους. Υποφέρουμε από το καλό φαγητό», είπε χαρακτηριστικά ο σεφ.
Όσο για την ελληνική κουζίνα, ο Βαγγέλης Δρίσκας ανέφερε: «Εμείς έχουμε τη δική μας κουζίνα. Η ελληνική κουζίνα είναι ένα σύνολο από τοπικές κουζίνες, οπότε είναι επόμενο να έχει επιρροές από εκεί που έχουν έρθει πρόσφυγες, γιατί έχουν φέρει και τις δικές τους συνήθειες. Το εθνικό μας φαγητό, θα έλεγα ότι είναι το σουβλάκι, τα ψητά γενικά. Το κρέας μιλάει στο DNA των Ελλήνων, ο μουσακάς είναι γραφικό φαγητό για τους ξένους. Αυτό που γοητεύει τους πάντες είναι το σουβλάκι».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ