Site icon TLIFE

Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη ομιλία του μετά τη διάγνωση με καρκίνο – Γιατί δάκρυσε μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος κήρυξε σήμερα την έναρξη των αναμνηστικών εκδηλώσεων για την Απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία, περιστοιχισμένος από πολιτικούς, βετεράνους του στρατού και μέλη της βασιλικής οικογένειας στο Πόρτσμουθ, στη νότια Αγγλία.

Ο 75χρονος μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, υπό τη συνοδεία της Καμίλα, ξανάρχισε τις δημόσιες εμφανίσεις του στις 30 Απριλίου, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί θεραπεία για τον καρκίνο.

Μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τη βασίλισσα Καμίλα να δακρύζει τη στιγμή που ένας βετεράνος της D-Day (η επέτειος απόβασης) διηγούνταν τη φρίκη της απώλειας του καλύτερου φίλου του στις παραλίες της Νορμανδίας πριν από 80 χρόνια.

Τα μάτια της πλημμύρισαν με δάκρυα, καθώς ο πρώην στρατιωτικός του Βασιλικού Ναυτικού Eric Bateman περιέγραψε την εμπειρία του στην παραλία της Γιούτα – αλλά και ο βασιλιάς Κάρολος φάνηκε εμφανώς συγκινημένος.

Ο Κάρολος και η Καμίλα συμμετείχαν μαζί με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Γουίλιαμ κορυφαίους πολιτικούς του Ηνωμένου Βασιλείου και βετεράνους σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Πόρτσμουθ, όπου ο βασιλιάς εκφώνησε την πρώτη του δημόσια ομιλία μετά τη διάγνωση του καρκίνου.

Φωτογραφίες: Reuters

© 2024 tlife.gr