Site icon TLIFE

Βασίλης Καρράς: Ο επίγειος παράδεισός του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας – Η ζωή του ως αγρότης και η αγάπη για τις βιολογικές καλλιέργειες

Η φωνή του Βασίλη Καρρά, του «άρχοντα της πίστας» σίγησε μια για πάντα το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων. Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής που είχε καταφέρει να αγαπηθεί από ανθρώπους όλων των ηλικιών εντός και εκτός Ελλάδας, δεν είναι πια στη ζωή.

Τα τελευταία δυο χρόνια έδινε τη δική του μάχη με τον καρκίνο. Δεν το έβαζε κάτω, και σε όποιον επικοινωνούσε μαζί του για να μάθει πως πάει η υγεία του, ο Βασίλης Καρράς δήλωνε: «Είμαι εδώ». Τελικά όμως, πριν μερικές ημέρες νόσησε από κορονοϊό, γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας του και τελικά κατέληξε σε ηλικία 70 ετών.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν απλό και λαϊκό άνθρωπο, που πέρα από την αγάπη του για τη μουσική, αγαπούσε πολύ και την γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, εκεί όπου έγινε και η ταφή του.

Στο αγαπημένο του χωριό, που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων είχε προσφέρει πολλά, είχε δημιουργήσει και τη φάρμα του, τον δικό του επίγειο παράδεισο.

Η αγάπη του Βασίλη Καρρά για την αγροτική ζωή ήταν που τον οδήγησε στη δημιουργία αυτού του αγροκτήματος, στο οποίο είχε την ευκαιρία να φροντίζει, να καλλιεργεί βιολογικά προϊόντα και να ενημερώνεται διαρκώς για νέες παραγωγές αλλά και το πως θα μπορούσε να εξελίξει τις ήδη υπάρχουσες καλλιέργειες.

Το αγρόκτημα του αγαπημένου τραγουδιστή δημιουργήθηκε μέσα στη δεκαετία 2000, ενώ κατά την περίοδο της καραντίνας που τα νυχτερινά μαγαζιά είχαν κλείσει, ο αγαπημένος τραγουδιστής είχε τη δυνατότητα να αφιερωθεί μόνο σε αυτό.

Το κτήμα του Βασίλη Καρρά βρίσκεται σε υψόμετρο 200 μέτρων στους πρόποδες του Παγγαίου. Ελιές, κεράσια, σύκα, σταφύλια και καρύδια είναι μερικά από τα προϊόντα που καλλιεργούνταν στο κτήμα του καλλιτέχνη.

«Και η δουλειά του τραγουδιστή και η δουλειά του αγρότη είναι σκληρές» είχε τονίσει ο ίδιος την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου λίγα χρόνια πριν.

Ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία δήλωνε περήφανος για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδό του, το οποίο έχει λάβει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και είναι γνωστό για την πλούσια γεύση και τα οφέλη του για την υγεία.

© 2024 tlife.gr