Βασίλισσα Ελισάβετ: Φωτογραφίες από τους εντυπωσιακούς εορτασμούς για τα 70 χρόνια στον θρόνο

Από σήμερα έως και τις 5 Ιουνίου η Βρετανία θα βρίσκεται σε ρυθμούς εορτασμών, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει το πλατινένιο Ιωβηλαίο της συμπληρώνοντας εβδομήντα χρόνια στο βρετανικό θρόνο.

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ κατά την πρώτη ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της, επευφημούμενη από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα ανάκτορα στο Λονδίνο.

Η 96χρονη βασίλισσα έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενη, στεκόταν ακίνητη και στηριζόταν σ’ ένα μπαστούνι. Συνοδευόταν από τον δούκα του Κεντ, έναν εξάδελφό της που είναι συνταγματάρχης του σώματος των Scots Guards, της Σκωτσέζικης Φρουράς, ενός από τα επίλεκτα συντάγματα της βρετανικής βασιλικής φρουράς.

Η βασίλισσα επρόκειτο να εμφανιστεί και πάλι στον εξώστη λίγο αργότερα για μια υπέρπτηση αεροπλάνων της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, της RAF, αυτή τη φορά συνοδευόμενη από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν επίσημα καθήκοντα και από τα παιδιά τους.

Οι βρετανοί όπως είναι γνωστό, τρέφουν μεγάλη αγάπη για τη μακροβιότερη στην ιστορία της χώρας τους μονάρχη και, στο πλαίσιο των εορτασμών, έχουν ήδη καταγραφεί 1.458 δημόσιες εκδηλώσεις και 1.775 πάρτι δρόμου ή ιδιωτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο των εορτασμών.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164