Βίκυ Λέανδρος: To «παράπονο» για τη Eurovision και τη χώρα μας – «Δε μου έγινε ποτέ πρόταση να εκπροσωπήσω την Ελλάδα»

Για την εμπειρία της από τις συμμετοχές της στη Eurovision  το 1967, που έφερε την 4η θέση για το Λουξεμβούργο, αλλά και τη δεύτερη φορά που κατάφερε να κερδίσει στη διοργάνωση του 1972 για την ίδια χώρα καθώς και τον λόγο που δεν την είδαμε ποτέ να εκπροσωπεί τη χώρα μας στον διαγωνισμό μίλησε η Βίκυ Λέανδρος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Hello και τον δημοσιογράφο Βασίλη Τσατσάνη.

«Δεν ένιωσα καθόλου την επιθυμία να πάω στη Eurovision. Με πήραν τηλέφωνο από τη Γαλλία. Εκείνα τα χρόνια το RTL ήταν ο μεγαλύτερος ραδιοφωνικός σταθμός στην Ευρώπη αλλά ειδικά πολύ μεγάλος στη Γαλλία, στο Λουξεμβούργο και στη Γερμανία. Στον πρώτο μου δίσκο είχα τραγουδήσει δύο ελληνικά τραγούδια, ένα γαλλικό και ένα αγγλικό. Και άκουσαν ότι υπάρχει μια νέα Ελληνίδα που ξέρει να τραγουδά γαλλικά. Και έτσι έγινε η επαφή. Με πήραν τηλέφωνο και μου πρότειναν να τραγουδήσω στη Eurovision για το Λουξεμβούργο. Και τις δύο φορές έτσι έγινε», περιγράφει η Βίκυ Λέναδρος.

Οι συμμετοχές σας στη Eurovision σάς άνοιξαν τις πόρτες για διεθνή καριέρα;

«Ναι, βεβαίως! Ειδικά το «L’ amour est Bleu» μού άνοιξε αμέσως τις πόρτες και στην Ευρώπη – στη Γαλλία έτσι κι αλλιώς – και στον Καναδά, στην Αμερική και στην Ιαπωνία. Το «L’ amour est Bleu» έχει πουλήσει όσο και το «Apres Toi». Το «Apres Toi» επίσης πήγε πολύ καλά, γιατί ήταν σε πολλές χώρες νούμερο 1. Η Eurovision εκείνα τα χρόνια άνοιγε όλες τις πόρτες», απαντά χαρακτηριστικά η κορυφαία ερμηνεύτρια.

«Δεν μου έγινε ποτέ πρόταση να εκπροσωπήσω την Ελλάδα. Αν μου είχαν κάνει πρόταση, βεβαίως θα είχα τραγουδήσει για την πατρίδα μου. Δεν μπορώ να πω ότι με λύπησε αλλά το είχα σκεφτεί πολλές φορές και αναρωτιόμουν γιατί δεν έγινε», παραδέχεται αμέσως μετά η Βίκυ Λέανδρος.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164