Μετά το βιβλίο «Τράγων ωδή και πολέμου ιαχή» για τον «παρεξηγημένο» Ευριπίδη και το «Γάλα Ροζ», η συγγραφέας, ηθοποιός και φιλόλογος Μίνα Στεργιοπούλου επιστρέφει με μια ξεχωριστή ιστορία γεμάτη μυστήριο και συναίσθημα… μανιφέστο κατά της βίας και της παιδικής κακοποίησης.
Μια διαφορετική εκδοχή για μια… «Χάπι Νιου Λάιφ»!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μια ιστορία γεμάτη μυστήριο, συναισθηματικές εξάρσεις και δραματικά απρόοπτα. Ένας ήρωας – πρωταγωνιστής με μυστηριώδη ταυτότητα, που ακροβατεί σε ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα. Δύο άνθρωποι, ένας άντρας και μια γυναίκα, που βρίσκονται σε παράλληλες αποστολές, θα συναντηθούν κάτω από απροσδιόριστες συνθήκες. Μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, σε έναν τροπικό παράδεισο με κοραλλιογενείς υφάλους και τις φωνές των γλάρων για εξωτικό ηχόχρωμα. Κι από εκεί θα ξεκινήσει ένα ταξίδι ζωής στην Μεσόγειο -Ελλάδα, Ισπανία, Συρία- για να καταλήξει στο Μαρόκο, στις αμμολόφους με τους καμηλιέρηδες, τις οάσεις των Βερβέρων, τις ιστορίες για τις χίλιες και μία νύχτες κάτω από τ’ άστρα της ερήμου.
Ένα βιβλίο γεμάτο σύμβολα και εικόνες. Γλάροι, δάκρυα από διαμάντια, ένα ιστιοφόρο και μια κοιλάδα με ηλιοτρόπια. Δύο παιδιά της ερήμου. Ένας έρωτας λίγο πριν την έκρηξη. Ένα μανιφέστο κατά της βίας με φόντο ένα τροπικό νησί και την έρημο Σαχάρα. Ένα σχόλιο για τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας. Μια καταγγελία έναντι στα δεσμά του μυαλού και του σώματος. Ένα συρματόπλεγμα που χωρίζει την ύπαρξη από την ανυπαρξία. Μια άλλη πρόταση ΖΩΗΣ και όχι θανάτου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι Εκδόσεις Όστρια και η συγγραφέας Μίνα Στεργιοπούλου παρουσιάζουν το βιβλίο «Χάπι Νιου Λάιφ» το Σάββατο 18 Μαΐου στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού (Παλιές Φυλακές) Ωρωπού.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Μίνα Στεργιοπούλου είναι φιλόλογος, συγγραφέας και ηθοποιός. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και υποκριτική στην Ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Είναι κάτοχος Master of science στην αρχαία ελληνική γλώσσα και υπ. διδάκτωρ (PhDc) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας, με ειδίκευση στο αρχαίο δράμα. Εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα την τραγωδία του Ευριπίδη. Έχει σκηνοθετήσει δύο θεατρικά έργα, μία σπουδαστική ταινία μικρού μήκους, έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και έχει ιδρύσει δύο θεατρικές ομάδες.
Το 2012 τιμήθηκε με το Α’ βραβείο του κέντρου ερεύνης της ελληνικής λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών για μία συλλογή πρωτογενούς λαογραφικού και ιστορικού υλικού από την περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία βρίσκεται υπό έκδοση με τον τίτλο «Σ΄ έχου πατέρα!». Το 2017 εξέδωσε το βιβλίο «Τράγων ωδή και πολέμου ιαχή». Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων και έχει δημοσιεύσει απόσπασμα από την μελέτη της «Οδυσσέας – Μία περιπλάνηση» στην 5η Ανθολογία της ΕΕΛΣΠΗ. Στο ερευνητικό της έργο περιλαμβάνονται μελέτες για τον Όμηρο, τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή, τον Ευριπίδη, τον Αριστοφάνη, τα Κύπρια Έπη, τον Κικέρωνα και τον Κάτουλλο. Το 2018 δημοσίευσε το διήγημά της με τίτλο «Γάλα ροζ» στην Ανθολογία Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Όστρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ