Ένα απίστευτο ξέσπασμα στο Facebook είχε ο Χαράλαμπος Κοτσώνης, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο φετινό MasterChef και την πολυσυζητημένη ατάκα του, «Έν Κουλί». Αφορμή για αυτό στάθηκε το «κόλλημα», που, όπως είπε, έχουν κάποιοι συνάδελφοί του, οι οποίοι γράφουν στις στολές τους σεφ και όχι μάγειρας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διάβασε αναλυτικά τι έγραψε:
«Καταλάβετε επιτέλους την διαφορά του Μαγειρα απο του Σεφ,τι κόλλημα ολοι στις στολές της κουζίνας, να γράφετε όνομα και τίτλο;
Αν δεν είσαι όντως τόσο υψηλά καταρτισμένος , να φάεις την κουζίνα με το κουταλάκι, ένα λογο πες μου που γράφεις πάνω σου το CHEF , και που να το στηρίξω, κακή μαγειρική παιδεία; Κακή τηλεοπτική επιρροή;
Οι πλείστοι είστε για το show.
Κακή απομίμηση μαγείρων.
Όλα για τα λεφτά και το prestige του επαγγέλματος.
Πού είναι ο επαγγελματισμός;;; Οι μαγειρικές αξίες;;
Μετά από την σχολή το να σε απορροφά ένα all inclusive ή ένας σύνδεσμος, δεν σε κάνει μάγειρα.
Και για το όνομα του θεού εβαρέθηκα να βλέπω διαφημιστικά τύπου «σπούδασε σεφ»
ή σπουδές με πιστοποιημένα επαγγέλματα Σεφ» μπλα μπλα «Σεφ»
Βάλτε τους επίδοξους μάγειρες στις σχολές και κάντε τις σχολές όσο πιο κοντά στο επάγγελμα γίνεται, να νιώσουν την πίεση, το άγχος, να κάνουν πάσο, να φτάσουν στα άκρα. Μπαίνουν στην σχολή ο Μπάμπης ο φλου και βγαίνουν Alain Ducasse με το ego ναν μεγαλύτερο που τις ικανότητες τους.
Οι θεωρίες από τις πράξεις δημιουργούν ένα τεράστιο μαγειρικό χάσμα από την σχολή μέχρι την επαγγελματική κουζίνα που δεν σώζεται.
Μάγειρες επιτέλους να καταλάβετε πριν πόζαρετε στις φωτογραφίες ότι ο Σεφ εχει αρχ*δια μπρούτζινα για να ανταπεξέλθει.
Όλα στον καιρό τους, άλλο ο μάγειρας άλλο ο σεφ. Να ξυπνήσουμε επιτέλους.
Σε εμάς βασίζεται πλέον η τουριστική βιομηχανία και πρέπει να είμαστε παρόντες να την στηρίξουμε σωστά.»
Τα likes και τα σχόλια, όπως ήταν αναμενόμενο, έπεσαν… βροχή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ