Χριστίνα Κοντοβά: «Ενάμιση χρόνο τώρα έχει αλλάξει η ζωή μου»

Η Χριστίνα Κοντοβά και ο σύντροφός της Τζώνη Καλημέρης περνούν μαζί τις διακοπές του Πάσχα στη Μύκονο και μετά τα ταξιδέψουν στην Καπαδοκία. Η γνωστή σχεδιάστρια μιλά πρώτη φορά, στο περιοδικό People και τη Χριστίνα Ζάχου, για τα νέα δεδομένα στην προσωπική της ζωή.

Έχω παρατηρήσει πως η προσωπική σου συλλογή είναι πιο θηλυκή, ξεφεύγοντας από τις αυστηρές γραμμές που είχες υιοθετήσει τα πρώτα χρόνια. Έχει να κάνει με το πώς νιώθεις εσύ;

Έχω περάσει από διάφορες φάσεις και η κάθε συλλογή μου εξαρτάται άμεσα από την ψυχολογία και το δικό μου lifestyle. Όσο μεγαλώνω, πατάω πιο σταθερά στα πόδια μου και βρίσκω τη γυναικεία μου πλευρά. Νιώθω πως έχω αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση και μου αρέσει που αυτό βγαίνει στα ρούχα μου.

Άργησες κάπως να ανακαλύψεις τη θηλυκή σου πλευρά;

Σε πολλές φάσεις της ζωής μου την πολεμούσα, χωρίς να ξέρω το γιατί. Ψάχνοντας να βρω πού οφείλεται όλο αυτό, κατέληξα πως ήταν περισσότερο ψυχολογικό. Μπήκα σε ένα χώρο που ήθελε πολλά κότσια και, για να μπορέσω να επιβληθώ τα πρώτα χρόνια, ξέχασα λίγο τη θηλυκή μου πλευρά. Έγινα παραπάνω «αντράκι» για να αντεπεξέλθω ως αφεντικό. Η ανάγκη μου να πετύχει η εταιρεία στάθηκε η αφορμή να κρύψω τη θηλυκή μου πλευρά, η οποία τώρα αποτυπώνεται στη συλλογή μου.

Ωστόσο παραμένεις «αντράκι»;

Να σου πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη λέξη. Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος έχει αντρική και γυναικεία πλευρά. Είμαι δυναμική, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια έρχομαι πιο κοντά στη γυναικεία μου φύση. Η ψυχοθεραπεία με έχει βοηθήσει πολύ σ’ αυτό το κομμάτι.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσεις τις συνεδρίες;

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι πολύ με το life coaching κι έχω παρακολουθήσει μαθήματα business coaching. Όμως, δεν είχα δουλέψει πολύ με τον ψυχικό μου κόσμο. Έχω καταφέρει πολλά πράγματα στη ζωή μου, όπως το να στήσω από το μηδέν τη δική μου επιχείρηση, αλλά συναισθηματικά δεν ήμουν καλυμμένη. Είχα φτάσει σε ένα σημείο που δεν ήμουν ευχαριστημένη με τίποτα. Έτσι, αποφάσισα να κάνω συνεδρίες με μια συγκεκριμένη ψυχοθεραπεύτρια, την οποία μου πρότεινε μια φίλη μου έχοντας δει πρώτα τα αποτελέσματα στη δική της ζωή. Ενάμιση χρόνο μετά έχει αλλάξει και η δική μου ζωή.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164