Η Χριστίνα Πολίτη και ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι πιο ερωτευμένοι από ποτέ και δεν σταματούν τις βραδινές εξόδους και τα ρομαντικά ραντεβού! Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξήσει τις κοινές εμφανίσεις τους και δεν κρύβουν πια ότι είναι μαζί και ευτυχισμένοι. Η γνωστή δημοσιογράφος και ο ταλαντούχος ηθοποιός αγαπούν πολύ το θέατρο και σχεδόν πάντα επιλέγουν να πάνε σε κάποια θεατρική παράσταση.
Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης, το αγαπημένο ζευγάρι βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα του αριστουργήματος του Χένρικ Ιψεν, “Πέερ Γκυντ”, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Το θεατρικό έργο σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο και ένα θίασο εξαιρετικών ηθοποιών σε μια παράσταση, η οποία ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.
Η Χριστίνα Πολίτη και ο Κώστας Σπυρόπουλος πόζαραν με χαρά στον φωτογραφικό φακό του TLIFE, ενώ στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν και με τους πρωταγωνιστές της θεατρικής παράστασης, όπως τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Δημήτρη Μοθωναίο!
Δες όλες τις φωτογραφίες:
Γιάννης Χριστοδουλόπουλος – Κώστας Σπυρόπουλος – Χριστίνα Πολίτη – Δημήτρης Λιγνάδης
Με τον Δημήτρη Λιγνάδη
Γιώργος Νανούρης – Δημήτρης Μοθωναίος – Δημήτρης Λιγνάδης – Χριστίνα Πολίτη
Γιουλίκα Σκαφιδά
Δημήτρης Μοθωναίος
Λίγα λόγια για την παράσταση:
Ο Πέερ Γκυντ, το δραματικό ποίημα του Ίψεν, γραμμένο το 1867 κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιταλία, είναι εμπνευσμένο και διαποτισμένο από τα λαϊκά Νορβηγικά παραμύθια (ο ίδιος ο Πέερ Γκυντ άλλωστε είναι κι ήρωας λαϊκού παραμυθιού).
Ο Πέερ Γκυντ παλεύει με το όνειρο και τον πειρασμό επιμένοντας με το πείσμα μικρού παιδιού να ζήσει τη ζωή του «ως αυτοκράτωρ του εαυτού του» μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι σε όλη του τη ζωή υποκρινόταν ότι είναι κάποιος άλλος. Μετά από την οδυνηρή συνειδητοποίηση της ματαιότητας της περιπλάνησης του, βρίσκει την αναγνώριση στην αγκαλιά της ιδανικής συντρόφου, της γυναίκας που τον αγάπησε για αυτό που ήταν και που τον περίμενε ως το τέλος.
Ο ίδιος ο Ιψεν προόριζε το δραματικό αυτό ποίημα για ανάγνωση και όχι για σκηνική παρουσίαση όμως τελικά ενέδωσε στις πιέσεις να το προσαρμόσει για το θέατρο (δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του) και το έργο αναγνωρίστηκε ως αριστούργημα της σκανδιναβικής λογοτεχνίας. Το Εθνικό Θέατρο παρουσίασε τον Πέερ Γκυντ το 1935 (σκηνοθεσία Δημήτρης Ροντήρης και Αλέξης Μινωτής στον ομώνυμο ρόλο) και το 2002 (σκηνοθεσία Βασίλης Νικολαϊδης και Λάζαρος Γεωργακόπουλος στον ομώνυμο ρόλο).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ