Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Grand BallRoom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή την οποία θα θυμούνται για καιρό οι προσκεκλημένοι όχι μόνο για τα 28 κορυφαία εστιατόρια του 2019 αλλά και για το πρωτόγνωρο dîner de gala στο οποίο δεν πρωταγωνίστησαν μόνο εξαιρετικές υψηλού επιπέδου γεύσεις του αστεράτου Ιταλού σεφ Davide Scabin, αλλά και σφυριά, νυστέρια, ψαλίδια και πιάτα από το… Διάστημα.
Οι Χρυσοί Σκούφοι απονέμονται εδώ και 26 χρόνια. Η αξιολόγηση και η βαθμολόγηση των εστιατορίων γίνεται βάσει διεθνών κριτηρίων, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο και το γενικότερο επίπεδο της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στον παγκόσμιο χάρτη. Για τη φετινή χρονιά 49 ελληνικά εστιατόρια μπήκαν στη λίστα των nominations, και από αυτά βραβεύτηκαν τα 28. Τα στοιχεία που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη βαθμολόγηση είναι η ποιότητα των πρώτων υλών, η πρωτοτυπία τους, η μαγειρική τεχνική των σεφ, η αρμονία και ισορροπία των γεύσεων, οι ευφάνταστοι συνδυασμοί, η αισθητική εμφάνιση των πιάτων και η γενική αίσθηση που αποπνέει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Την τελετή παρουσίασαν με πρωτότυπο τρόπο οι ηθοποιοί Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Κοτανίδης, Κατερίνα Λέχου, Στέλιος Μάινας και Κατερίνα Μισιχρόνη.
Δες φωτογραφίες:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά απένειμε το βραβείο για το κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας, το «Etrusco» (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι), στον Έκτορα Μποτρίνι και τον Νίκο Μπίλλη, σεφ-ιδιοκτήτη και sous chef αντίστοιχα.
Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού
Ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Τατιάνα Στεφανίδου
Η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μάξιμος Μουμούρης και η Ευγενία Δημητροπούλου.
Η Χριστίνα Παπαθανασίου, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», η Αννέτα Σβορώνου, Complex Hotel Manager των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία» και «King George», η Ναταλία Δραγούμη, ο Μάξιμος Μουμούρης και ο θεατρικός επιχειρηματίας Γιώργος Λυκιαρδόπουλος.
Ο Παύλος Τσίμας, η Βασιλική Τρουφάκου, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μάξιμος Μουμούρης.
Ο Αντώνης Λουδάρος με τον Φώτη Σεργουλόπουλο.
Η Κατερίνα Μισιχρόνη και η Κατερίνα Λέχου έδωσαν τον δικό τους ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά.
H Όλγα Κεφαλογιάννη με τον σύζυγό της Μάνο Πενθερουδάκη.
Η Ευγενία Δημητροπούλου με τον Φώτη Σεργουλόπουλο.
Αυτοί είναι οι νικητές της βραδιάς:
Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο σκούφοι
Botrini’s, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Fresco, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
Lycabettus, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
Matsuhisa Μύκονος, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος
Premiere, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Squirrel, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
Treehouse, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
Tudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Aleria, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος
Calypso, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
CTC, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Διόνυσος, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
GB Roof Garden, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Grandma’s, Ίος, 15/20 και ένας σκούφος
Hytra, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Κουκούμαβλος, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
La Veranda, Μύκονος, 15/20 και ένας σκούφος
Matsuhisa Athens, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος, 15/20 και ένας σκούφος
Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
Ovac, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Patio, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Water Restaurant, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
Το βραβείο κοινού απονεμήθηκε στο εστιατόριο «Χαρούπι» της Θεσσαλονίκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ