Υβόννη Μπόσνιακ: Η καραντίνα την έχει κάνει την καλύτερη… μαγείρισσα! Οι συνταγές της και η αγάπη της για την κουζίνα

Η Υβόννη Μπόσνιακ στηρίζει από την αρχή το σλόγκαν «Μένουμε Σπίτι» και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για αυτοπεριορισμό, ώστε να προστατευτεί αλλά και να προστατέψει τους οικείους της από τον κορονοϊό. Ο Αντώνης Ρέμος με την καλλονή σύζυγό του και με την κόρη τους, Ελένη, βρίσκονται στο σπίτι εδώ και ένα περίπου μήνα και αναπληρώνουν τον χαμένο οικογενειακό χρόνο!

Μπορεί οι επαγγελματικές δραστηριότητες της επιτυχημένης σχεδιάστριας μόδας να έχουν μείνει πίσω λόγω της κατάστασης, όμως η ίδια δεν πτοείται και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της. Η Υβόννη Μπόσνιακ, μάλιστα, αυτές τις ημέρες… της καραντίνας, το έχει ρίξει στην μαγειρική και οι συνταγές της γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Η μελαχρινή καλλονή λατρεύει να μπαίνει στην κουζίνα και να δημιουργεί φανταστικά πιάτα, ενώ όπως αποκάλυψε στο Instagram: «Η αλήθεια είναι ότι από πολύ μικρούλα, η μαμά μου με έβαζε στην κουζίνα. Δεν θυμάμαι πότε άρχισα να μαγειρεύω!»

Σε άλλη ερώτηση follower της στα social media απάντησε για τις συνταγές της: «Θα ήθελα πολύ να ανεβάζω κάθε μέρα… κάθε μέρα αν μπορούσα, θα σας έδειχνα τι φτιάχνω. Αλλά χρειάζεται προετοιμασία και ησυχία στο σπίτι».

Δες μερικές από τις συνταγές της Υβόννης Μπόσνιακ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Για την ζύμη χρειαζόμαστε! 370 γρ. αλεύρι 160 ml χλιαρό γάλα 30 γρ. βούτυρο λιωμένο 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου 7 γρ. ξηρή μαγιά 40 γρ. ζάχαρη 1 κ.γ αλάτι Για την γέμιση χρειαζόμαστε! 130 γρ. μαύρη ζάχαρη 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 ,1/2 κ.γ κανέλα 1 κ.γ άρωμα βανίλιας Για το γλάσο χρειαζόμαστε! 100 γρ. τυρί κρέμα 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κ.γ άρωμα βανίλιας 2 κ.σ γάλα Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, 1 κ.γ από τη ζάχαρη και τη μαγιά, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε το μίγμα με τη μαγιά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα με μία ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να ανακατευτεί καλά ώστε να μπορούμε να το βγάλουμε εύκολα από το μπολ. Πάνω στον πάγκο μας βάζουμε λίγο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε την ζύμη μας σιγά-σιγά. Σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι.Ζυμώνουμε για περίπου 6-7 λεπτά. Η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει αλλά πρέπει να είναι πολύ δροσερή και πολύ μαλακή. Λαδώνουμε ένα καθαρό μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα και τη σκεπάζουμε αφήνοντας τη να φουσκώσει για περίπου 50 λεπτά με! Για την γέμιση μας βάζουμε σε ένα μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τη κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο πλάι.Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη στον πάγκο μας, σε ένα τετράγωνο περίπου 40- 45εκ. Με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο σε όλη τη ζύμη.βάζουμε την γέμιση στη ζύμη και στη συνέχεια την απλώνουμε πολύ καλά με το χέρι! Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε 1 ταψί. Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα ρολό Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια, και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι για περίπου 40 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. Τα βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20’, Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Τέλος βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά. Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω στα cinnamon rolls το γλάσο μας!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yvonne Bosnjak (@yvonini) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Για το κέικ θα χρειαστούμε! 340 γρ. τριμμένο καρότο 100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. ζάχαρη 2 κ.γ άρωμα βανίλιας 240 ml σπορέλαιο 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ σόδα μαγειρικής 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ αλάτι 2 κ.γ κανέλα Για την επικάλυψη κρέμας τυριού 150 γρ. βούτυρο 2 κ.γ άρωμα βανίλιας 220 γρ. ζάχαρη άχνη 900 γρ. τυρί κρέμα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σχηματίζουμε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο 0,22 cm και τα βάζουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια. Τρίβουμε το καρότο και βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, έπειτα τα αφήνουμε στο πλάι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι. Παίρνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά και το τοποθετούμε και αυτό στο μίξερ, τα ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά. Παίρνουμε το έτοιμο μείγμα και το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια σε ίση ποσότητα ( περίπου 640γρ. ), έπειτα παίρνουμε τα ταψιά και τα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά. Τώρα φτιάχνουμε την επικάλυψη κρέμας! Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το άρωμα βανίλιας στο μίξερ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και μετά βάζουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας το για 1 λεπτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν, μετά βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 40 λεπτά. Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετούμε το πρώτο μας κέικ και το καλύπτουμε με λιγότερο από το μισό της κρέμας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Μετά βάζουμε και το άλλο κομμάτι του κέικ και πάλι θα το καλύψουμε με λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας . Τελειώνουμε με την κρέμα γύρω-γύρω από το κέικ. Καλή όρεξη παιδιά 😋

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yvonne Bosnjak (@yvonini) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Καλημέρα 🌼 Συνταγή για τα ψωμάκια !!! 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 κιλά αγάπη ♥️ 2 κ.γ ζάχαρη 2 κ.γ αλάτι 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 2 κ.σ ελαιόλαδο 300 ml χλιαρό νερό (περίπου , το προσθέτουμε σιγά σιγά όταν ζυμώνουμε, δεν πρέπει να κολλάει αλλά να είναι δροσερή η ζύμη μας ) Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ ,προσθέτουμε στο τέλος το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε (5-7λεπτά ) με το χεράκι μέχρι να έχουμε μια όμορφη, ελαστική και δροσερή ζύμη χωρίς να κολλάει! Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25´ περιμένοντας να φουσκώσει! Τοποθετούμε στο φούρνο τέρμα κάτω ένα μεγάλο ταψί και τον ανάβουμε στη πιο ζέστη θερμοκρασία που έχει ο καθένας ( Σε εμένα είναι 275 βαθμούς ) Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα! Βγάζουμε τη ζύμη και τη κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 80gr. ( Εγώ το κάνω με το μάτι αλλά αν θέλεις να βγουνε ομοιόμορφα μπορείς να τα ζυγίσεις) Και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα ψωμάκια μας ή και ολόκληρο ψωμί αν θελουμε! Τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε πάλι με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά! Όλο το μυστικό της συνταγής είναι αφού βάλουμε το ταψί με τα ψωμάκια στο φούρνο, να ρίξουμε αμέσως στο ταψί που ήδη έχουμε βάλλει στον πάτο μισό ποτήρι νερό (μη τρομάξετε με το θόρυβο) κλείνουμε το φούρνο γρήγορα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, βλέποντας και το χρώμα τους! Θέλω φωτογραφίες 🤤😃 #yvonnespsomakia #μένουμε_σπίτι #ψωμάκια #withlove #paparounosporo🙄

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yvonne Bosnjak (@yvonini) στις

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164