Η Υβόννη Μπόσνιακ έχει αποφασίσει να περνά δημιουργικά τις ώρες της στο σπίτι και έτσι δεν σταματά να καταπιάνεται με πολλά και διαφορετικά πράγματα. Μέσα σε όλα βρίσκεται φυσικά και η μαγειρική! Η γνωστή σχεδιάστρια ρούχων και σύζυγος του Αντώνη Ρέμου μένει στο σπίτι μαζί με την οικογένειά της, τηρώντας έτσι τις οδηγίες της κυβέρνησης, που μας προτρέπει να καθίσουμε μέσα στα σπίτια μας, ώστε να προστατευτούμε από τον κορονοϊό.
Η ίδια τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα ενεργή στο Instagram, αφού της αρέσει να μοιράζεται τα πράγματα που κάνει με τους διαδικτυακούς φίλους της και να τους δίνει τις δικές της ιδέες. Σήμερα, λοιπόν, η Υβόννη Μπόσνιακ απευθύνθηκε σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να φτιάξουν το δικό τους ψωμί στο σπίτι και τους έδωσε την αγαπημένη της συνταγή δείχνοντας τους, μάλιστα, και το αποτέλεσμα. Αναμφισβήτητα, τα ψωμάκια της σχεδιάστριας ρούχων φαίνονται πεντανόστιμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δες τη φωτογραφία:
Και αν σε ενδιαφέρει η συνταγή, η Υβόννη Μπόσνιακ μας την δίνει:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνταγή για τα ψωμάκια !!! 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 κιλά αγάπη
2 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ ελαιόλαδο
300 ml χλιαρό νερό (περίπου , το προσθέτουμε σιγά σιγά όταν ζυμώνουμε, δεν πρέπει να κολλάει αλλά να είναι δροσερή η ζύμη μας )
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ ,προσθέτουμε στο τέλος το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε (5-7λεπτά ) με το χεράκι μέχρι να έχουμε μια όμορφη, ελαστική και δροσερή ζύμη χωρίς να κολλάει! Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25´ περιμένοντας να φουσκώσει!
Τοποθετούμε στο φούρνο τέρμα κάτω ένα μεγάλο ταψί και τον ανάβουμε στη πιο ζέστη θερμοκρασία που έχει ο καθένας ( Σε εμένα είναι 275 βαθμούς ). Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα! Βγάζουμε τη ζύμη και τη κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 80gr. ( Εγώ το κάνω με το μάτι αλλά αν θέλεις να βγουνε ομοιόμορφα μπορείς να τα ζυγίσεις)
Και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα ψωμάκια μας ή και ολόκληρο ψωμί αν θελουμε! Τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε πάλι με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά! Όλο το μυστικό της συνταγής είναι αφού βάλουμε το ταψί με τα ψωμάκια στο φούρνο, να ρίξουμε αμέσως στο ταψί που ήδη έχουμε βάλλει στον πάτο μισό ποτήρι νερό (μη τρομάξετε με το θόρυβο) κλείνουμε το φούρνο γρήγορα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, βλέποντας και το χρώμα τους!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ