Site icon TLIFE

Ζορντάν Μπαρντελά: Ποιος είναι ο 28χρονος στενός συνεργάτης – «πουλέν» της Μαρίν Λε Πεν που σαρώνει στη Γαλλία

Όλα δείχνουν πως ο νεαρός Ζορντάν Μπαρντελά εξελίσσεται σε «σταρ» του χώρου της ακροδεξιάς στη Γαλλία. Ο 28χρονος είναι ο στενότερος συνεργάτης της Μαρίν Λε Πεν και ο άνθρωπος που αλλάζει τον εκλογικό χάρτη στην ευρωπαϊκή χώρα.

Με επικεφαλής τον νεαρό Ζορντάν Μπαρντελά, «δεξί χέρι» της Μαρίν Λε Πεν, το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN), ανακηρύχτηκε νικητής, λαμβάνοντας περίπου το 31,5% των ψήφων στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου στη Γαλλία.

Ποιος είναι ο Ζορντάν Μπαρντελά:

Μέλος της νέας γενιάς πολιτικών, ο Ζορντάν Μπαρντελά κερδίζει πόντους σε δημοτικότητα μέσω και του αφηγήματός του για την ταπεινή καταγωγή του.

Ο Μπαρντελά επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία το οργισμένο μήνυμα της ακροδεξιάς τόσο αποτελεσματικά που ο κόσμος μιλάει πλέον για «Μπαρντελαμανία».

Ο 28χρονος δεν γεννήθηκε ως τέκνο της ελίτ, αλλά ως μοναχοπαίδι μιας διαλυμένης οικογένειας με μεταναστευτικό υπόβαθρο στο Ντρανσί, από τις φτωχότερες συνοικίες της μητροπολιτικής περιοχής του Παρισιού και της Γαλλίας.

Η μητέρα του ήταν από το Τορίνο, ο πατέρας του τρίτης γενιάς μετανάστης με αλγερινές «ρίζες», ενώ μάλιστα χώρισαν όταν ο Ζορντάν ήταν ακόμη μικρός. Ο ίδιος υπερηφανεύεται ότι έρχεται από τα «κάτω», από μια οικογένεια μεταναστών που αγάπησαν τη Γαλλία και σεβάστηκαν τους νόμους, τον πολιτισμό και τα έθιμά της.

Όμως «ο θρύλος του φτωχού αγοριού από τα εξαθλιωμένα προάστια δεν στέκει απόλυτα», γράφει σε ένα μίνι αφιέρωμα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Από τα 19 του βιοποριζόταν πια από την πολιτική και από το κόμμα, με ώθηση και μια παλαιότερη σχέση του με την κόρη του Φρεντερίκ Σατιγιόν: ενός «σκοτεινού» επιχειρηματία, δεξιού εξτρεμιστή, και στενού συνεργάτη της Μαρίν Λεπέν. Γρήγορα ο Μπαρντελά έγινε ο ευνοούμενός της και ο καλύτερος «μαθητής». Επιβραβεύτηκε στα 23 του με μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προς ενίσχυση του πολιτικού προφίλ του και της τσέπης του.

«Η ζωή είναι ωραία, αλλά θα είναι ακόμα περισσότερο το 2027», έγραψε χαρακτηριστικά με νόημα ο Μπαρντελά στο TikTok, σε μια φωτογραφία του αγκαλιά με τη Λεπέν.

«Είχε έναν στόχο από την ηλικία των 17 ετών – να γίνει πρωθυπουργός και πρόεδρος και δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να τον βγάλει από την πορεία του», αποκάλυψε ο πρώην δημοσιογράφος.

Ο 28χρονος Μπαρντελά, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα ενεργός στο Tik Tok, με 1,5 εκατομμύρια ακολούθους.

@jordanbardella Dimanche, si le peuple vote, le peuple gagne ! 🇫🇷 #DimancheJeVoteBardella son original – Jordan Bardella
@jordanbardella

Vive les barres de céréales

son original – Jordan Bardella
@jordanbardella

Merci pour le croque-monsieur ! 😁

♬ son original – Jordan Bardella

Για το Politico, το «πουλέν» της Λεπέν είναι ένα «προϊόν» λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης με πολλούς να τον αποκαλούν… Barbiela, όπως αναφέρει.

Με πληροφορίες από In.gr – Φωτογραφίες: Reuters, Instagram

© 2024 tlife.gr